Най-лесният и евтин корейски трик, с който кожата ви ще сияе


Най-лесният и евтин корейски трик, с който кожата ви ще сияе
Снимка: iStock

Чудили ли сте се защо всички продукти, които отговарят на нуждите на жените, са толкова ненужно скъпи? Има обаче нещо, което работи като цялостно решение за всичките ни кожни проблеми, а струва няколко стотинки!

Корейската грижа за кожата напоследък стана много популярна по целия свят, като хората в различни части на света се опитват да я включат в рутините си. Този корейски козметичен трик обещава еднократно решение за най-честите кожни проблеми!

Става дума за оризова вода - да, същата вода, която изхвърляте след измиването на ориза. Ето и 3 от най-големите ѝ ползи.

1. Тя е чудесно почистващо средство

Вместо да използвате наличните на пазара почистващи препарати с химическа формула, може да използвате оризова вода, тъй като се смята, че е страхотен естествен почистващ препарат. Не само, че е напълно органичен, но също така обещава да почисти кожата ви, без да е ненужно груба. Поддържа кожата ви хидратирана и подхранена, като същевременно се отървава от замърсяванията.

Вижте още: "Недостъпен грим": Хитовият бюти тренд на TikTok (ВИДЕО)

2. Осигурява незабавно облекчение на възпалената кожа

Оризовата вода също помага за облекчаване на много суха, сърбяща кожа. Можете дори да я използвате за лечение на слънчеви изгаряния. Как? Като тоник! Нанесете с памучно тампонче и след това продължете с обичайната си рутина.

3. Помага в борбата с акнето

Освен че успокоява кожата, оризовата вода я предпазва от омазняване, действайки като стягащо средство. Това не позволява на кожата да произвежда прекомерно количество себум, което помага за предотвратяване на пъпките. Освен това е известно, че облекчава кожни заболявания като екзема и обриви. Всъщност през 2002 е проведено проучване, което установило, че хората, страдащи от екзема, са подобрили драстично състоянието си, след като са започнали да мият лицето си с оризова вода два пъти на ден.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат. Ето защо те не получават това, което искат.

Мадона

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама