От експерт: Как да запазите цвета на боядисаната ви коса


От експерт: Как да запазите цвета на боядисаната ви коса
Снимка: iStock

Ако харесвате цвета на току-що боядисаната ви коса и желаете той да се запази за по-дълго, ви предлагаме няколко съвета от известен фризьор как да предотвратите избледняването.

Запознайте се с експерта

Том Смит е фризьор на знаменитости и има 15-годишен опит.

Какво причинява бързото избледняване на цвета на косата?

"Миенето на косата твърде често с гореща вода или честото използване на сешоар или преса ще доведе до избледняване на цвета", казва Смит. "Прекомерното излагане на слънчева светлина е друга причина. И накрая, ако сте имали някаква корекция на цвета, когато косата ви е била изрусена преди това и след това е станала по-тъмна, може да е трудно за по-тъмните пигменти на косата да се придържат към косата, така че те се измиват и изглеждат избледнели", добавя той.

Вижте още: Как да изберете прическа според формата на носа (СНИМКИ)

Какви цветове на косата избледняват най-бързо и защо?

Според Смит най-ярките цветове (като червено или виолетово) са склонни да избледняват най-бързо, тъй като тези нюанси не се срещат естествено. "При много тонираните блондинки и брюнетки също има склонност за по-бързо избледняване, тъй като естествената ви коса има топли нюанси, съдържащи кафяви, червени, оранжеви и жълти пигменти, така че по-студените тонове винаги избледняват бързо", обяснява той.

Кои цветове са склонни да издържат най-дълго?

"Всичко, което запазва естествения ви цвят в основата, ще издържи по-дълго", казва Смит.

Ето петте най-добри съвета на Смит за грижа за вашия цвят, така че да издържи по-дълго:

1. Мийте косата си толкова рядко, колкото ви позволява здравето на скалпа. За някои хора това може да означава миене през ден, докато за къдрава или третирана коса това може да означава два пъти седмично.

2. Когато миете косата си, използвайте по-хладка вода. Не е задължително да е ледено студена – дори хладката вода е по-добра от горещата, която може да доведе до по-бързо падане на боята.

3. Използвайте шампоани и балсами за защита на цвета, които са по-нежни към косата ви.

4. Ограничете топлинното третиране, на което подлагате косата си (намалете сушенето със сешоар и използването на преси).

5. Когато използвате топлинни уреди, винаги предварително нанасяйте защитен продукт. Същото важи и когато знаете, че ще сте на слънце за дълго време.

Вижте още: Полезни грим трикове за жени с посивели коси (СНИМКИ)

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама