Полезни грим трикове за жени с посивели коси (СНИМКИ)


Полезни грим трикове за жени с посивели коси (СНИМКИ)
Снимка: Istock/Guliver

Имаме страхотни новини - през последните години сивата коса се наложи като истински шик! Ако сте оставили естествените си сребърни кичури “на свобода”, може да ви е необходимо известно време да свикнете. Това означава, че може би е време да преосмислите рутината си за красота и да приспособите грима си към новата визия. Не се стресирайте! Тук не говорим за цялостен “ремонт” – няколко малки корекции могат да помогнат много. Ето какви например.

1. Смесвайте различни покрития

Нормално е да забележите промени в кожата си, свързани с възрастта, като фини линии, разширени пори или области на обезцветяване. И въпреки че първият ви инстинкт е да покриете или замаскирате нещата, по-добре е да бъдете внимателни, когато всъщност става въпрос за фон дьо тен или коректор. Опитайте да смесите няколко капки течен хайлайтър с фон дьо тен със светло до средно покритие, преди да го нанесете върху кожата си с мека, пухкава четка за грим. Разреждането на фон дьо тена ви по този начин ви дава свеж, озаряващ ефект, като същевременно осигурява покритие.

Вижте още: 4 есенни прически, които всички в Ню Йорк вече носят

2. Фокусирайте се върху веждите

Веждите са рамката на всяко лице, независимо от цвета на косата, но това става особено важно при сивата коса, която може да ви накара да изглеждате бледи и болнави по-лесно. Използвайте молив за вежди, за да дефинирате краищата, тъй като те са склонни да изтъняват най-много с възрастта. В идеалния случай ще искате да използвате нюанс, който е най-близък до цвета на естествената ви коса преди да посивее.

3. Подчертайте бузите си

Сега не е моментът да избягвате ружа. Пропускането на цвят може отново да ви накара да изглеждате “измити”, така че озарете нещата с нежен нюанс. Прасковените тонове са най-универсално ласкателните, защото карат кожата ви да сияе, а по-кремообразните формули обикновено са по-съвместими с фините линии.

4. Дефинирайте очите си

Когато имате сива коса, едно от най-важните неща, които можете да направите, що се отнася до грима, е да засилите чертите си. Това означава, че очната линия и сенките за очи определено са подходящи – особено ако са в топло кафяво или морско синьо. Имайте предвид, че черната очна линия може да контрастира с косата ви твърде агресивно и да изглежда строго.

Вижте още: 5 демоде бюти тренда, които е време да забравите

5. Не се страхувайте от червилата

Неутралните цветове (като розово или нюд) имат склонност да се сливат със сивата коса. Вместо това заложете на по-смели нюанси - праскова, цикламено или бордо. Ако не ви се експериментира с цветове, то поне се заиграйте с финишите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Стой далеч от сивите хора. Обичат да крадат цветовете ни!

Дейвид Сант

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама