Серум за тяло: Защо, кога и как


Серум за тяло: Защо, кога и как
Снимка: iStock

Докато предстоящите по-топли и по-дълги дни са добре дошли, не всички сме очаровани от начина, по който кожата на тялото ни изглежда след дългата зима. Добрата новина е, че намирането на наистина работещ серум за тяло е успешна стратегия за по-гладка, по-блестяща и по-жизнена кожа. Докато по-плътните и тежки лосиони са от решаващо значение през студените и сухи месеци, лятото изисква бързо абсорбиращи се еликсири.

6 БЮТИ ПРОДУКТА, КОИТО ИЗПОЛЗВАМЕ НАПЪЛНО ПОГРЕШНО

Свикнали сме да залагаме на многоетапна рутина, когато става въпрос за грижата за кожата на лицето и се оказва, че сме доста “по-обрани”, когато е замесено тялото.

Серумът е фантастичен начин да получите по-мощна доза от активни съставки, без да се натоварвате с тежки продукти. Особено когато става въпрос за хидратация, ще избегнете лепкавото, тежко, оклузивно усещане, което кремовете и лосионите често причиняват. По отношение на хидратиращите съставки, хиалуроновата киселина остава герой, защото абсорбира многократно собственото си тегло във вода. Но освен нея, има редица различни активни вещества, като ексфолиращи алфа хидрокси киселини, стягащ ниацинамид и т.н.

Как се използва серумът за тяло?

Използването на серум за тяло не означава, че трябва да пропуснете обичайния си хидратант за тяло. Точно като серума за лице, нанесете този за тяло върху суха кожа след измиване, изчакайте няколко минути да попие и завършете с лек лосион. Потърсете серуми, които отговарят на вашите проблеми - отпусната кожа, пигментация по ръцете и деколтето или повехнал вид.

Как да изберете?

Страхотното при използването на серуми за тяло е, че не сте обвързани само с един. Изборът на серум за тяло, който съдържа антиоксиданти като витамин С, ще помогне за предотвратяване на увреждането на свободните радикали. Алфа хидрокси киселините, като млечна и салицилова киселина, са идеални за изсветляване и изглаждане на кожата, докато хиалуроновата киселина изпъква и овлажнява. Не забравяйте обаче да нанесете и продукт със SPF.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Това, за което човек постоянно мисли, ще дойде. И това, което постоянно отрича, и то ще дойде!  

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама