TrapTox: Новият бюти тренд, известен и като "Ботокс на Барби"


TrapTox: Новият бюти тренд,  известен и като "Ботокс на Барби"
Снимка: iStock

Тези, които често преглеждат TikTok, може би вече са запознати с термина „TrapTox“. А за останалите от нас малко уточнение - не, това не е друг поджанр на хип-хопа, а съвсем нов бюти тренд!

Става дума за инжектирането на ботокс в трапецовидния мускул. Понякога наричан „Ботокс на Барби“ заради отслабващите ефекти, които се предполага, че има върху врата, лечението придоби популярност по-рано тази година, както и всичко останало, свързано с Барби. Но както често се случва с естетическите тенденции в TikTok , има много подробности, които са пропуснати, но днес ще разгледаме по-подробно.

Вижте още: Серумите за растеж на мигли: Рискове и ползи

Какво точно е TrapTox?

TrapTox е невромодулатор (като Botox, Xeomin или Dysport), който се инжектира в най-изпъкналата част на трапецовидния мускул, между врата и раменете. „За пациенти, които имат много напрежение в областта или искат тя да изглежда по-малко обемиста, тези инжекции могат временно да облекчат част от тази скованост и да направят зоната по-нежна и оформена.

Ботоксът и другите невромодулатори действат, като инхибират свиването на мускулите, като по този начин предотвратяват бръчките на лицето. Когато се инжектира в трапецовидния мускул, това ще го отслаби, а след няколко инжекции ще доведе до атрофия, което може да ви даде един красив и по-дълъг врат.

@shaferclinic #TrapTox is the latest trend with #Botox ♬ original sound - David Shafer, MD, FACS

Какво друго прави TrapTox?

Като оставим настрана естетическите причини, някои хора получават TrapTox за облекчаване на главоболие, причинено от схванати мускули на врата. Тъй като ботоксът отпуска тези мускули, като ги отслабва, това може да намали честотата на главоболието.

Вижте още: Масло от розмарин: Хит в TikTok и панацея за косата (ВИДЕО)

Има ли някакви рискове?

TrapTox не е добра идея за хора с невромускулни разстройства и автоимунни заболявания, които могат да засегнат мускулите ви. Инжекциите с TrapTox трябва да се извършват от квалифициран лекар, който разбира анатомията на областта. Понякога мускулното напрежение в областта може да бъде причинено от мускули, различни от трапецовидните, така че е необходим обстоен преглед преди това.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама