Всяка жена може да се превърне в една истинска дама. Ето как!


Всяка жена може да се превърне в една истинска дама. Ето как!
Снимка: iStock/Guliver

Очарованието на женствеността се крие в най-малките детайли, които ние, нежния пол, понякога забравяме. Но всеки от нас така желае да бъде харесван от другите, да хващаме възхитени погледи върху себе си, да чуваме комплименти! Как да останем неустоими и женствени през целия ден и не само когато излезем на светлина? Нека се опитаме да намерим отговора на този вълнуващ въпрос в следващите редове.

Психолози, стилисти и блогъри за красота знаят какво представлява способността да бъдеш женствена. Те предлагат да следвате няколко правила, за да изглеждате винаги очарователни, привлекателни и необичайно женствени.

Усмихвайте се!

Нищо не е по-вредно за красотата ни от гнева, който може да изпитваме, яростта и грубото поведение. За да бъдете очарователна и неустоима, е необходимо да овладеете умението да се усмихвате, да останете спокойни във всяка ситуация. Благодарение на приятелска усмивка и добронамереност във външния вид, за другите хора ние изглеждаме по-привлекателни. Усмихвайте се по-често!

Не забравяйте личните грижи!

Без значение колко време ви отнемат домакинските задължения, работата и семейство, трябва да можете да отделите време за себе си. Посвещавайте поне един ден в седмицата на грижата за вашата красота: посетете салон, направете си прическа и маникюр, не забравяйте за маската за лице. Невъзможно е да бъдете очарователни и женствени, ако имате вид на изнемогваща, уморена домакиня.

Кокетност в домашния облик

Винаги внимателно се обличаме и привеждаме в ред, когато излизаме навън. Мислим да направим добро впечатление на другите. Но защо не се грижим за себе си и вкъщи? Да си женствена е способността да бъдеш привлекателна и очарователна не само на публично място, но и у дома, пред любимите си хора. Не си позволявайте да се разхождате из къщата в стара рокля и с мазна коса. Нека дрехите ви в дома са спретнати и красиви, като същевременно остават удобни.

ОСНОВНИ ПРАВИЛА ЗА БЕЗУПРЕЧЕН СТИЛ

Избирайте стилен грим

 Благодарение на козметичните продукти можете да подчертаете силните си страни и да скриете незначителни несъвършенства във външния вид. Очарователна жена трябва перфектно да овладее изкуството на грима. Гримът не трябва да е прекален и твърде силен. Във всеки случай не си струва да злоупотребявате с него. За ежедневен външен вид използвайте умерена козметика от естествена (мека, пастелна) палитра. Използвайте козметиката много внимателно и много леко, за да не изглеждате по-стари! Също така не забравяйте, че вечерният грим през деня е неприемлив.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама