4 модела сутиени, които са вредни


4 модела сутиени, които са вредни
Снимка: iStock/Guliver

Според проучване от 2008 година почти 80% от жените носят грешен размер сутиен. А ако не сте се справили с размера, представете си колко объркващо може да бъде да изберете идеалните форма и безопасност в това малко парче бельо. Сутиените са създадени за подкрепа, макар вече да са неразделна част и от модата, но някои модели са по-подходящи от други, в зависимост от размера на гърдите. Ето кои 5 типа да избягвате.

1. Без банели

Знаем колко са красиви всички дантелени бралети, но определено не са здравословен вариант, особено ако носите размер, различен от чашка А и В. Гърдите ви имат свое собствено тегло, така че ако не са добре поддържани от подходящ сутиен, тогава вашите мускули на врата и гърба ще имат допълнителна работа и определено няма да са доволни от този факт.

2. Не ви пасват добре

Правилният размер е от изключително значение, не само за вида на гърдите ви, но и заради неприятните последствия. Ако сутиенът е твърде голям за вас и има разстояние между кожата и чашката отпред, тогава триенето може да предизвика дразнене. Някои изследвания пък свързват тесните сутиени с лошо кръвообращение и дори рак на гърдата.

3. Изработени са от изкуствени материи

Токсините, които се използват за производството на дрехи, остават в тях по-дълго, отколкото си мислите. Тъй като гърдите са една от най-чувствителните части на женското тяло, трябва да обърнете специално внимание на материалите на сутиена. Памукът може да е малко твърд и да не позволява движение, но комбиниран със спандекс, например позволява на кожата да диша, осигурявайки удобство.

4. "Невидими" сутиени

Лепящите се сутиени се придържат към гърдите с помощта на лепило. Тези химикали не е желателно да са в контакт с кожата ви, а и самият модел не дава никакъв шанс на кожата ви да диша и съответно не са изключени обриви.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама