5 смели жени, които оспориха стереотипа на 20-годишните инфлуенсърки


5 смели жени, които оспориха стереотипа на 20-годишните инфлуенсърки
Снимка: Getty Images/Guliver

В индустрия, стара като модата, винаги има нови тенденции, които трябва да догонваме. Съвременният живот обаче ни показва, че този подход не е съвсем актуален, защото границите отдавна са размити, не съществуват стилове, които да работят за всички. В крайна сметка, ние, с всичките си недостатъци и чарове, „ковем” нашето собствено уникално аз.

Модата не се ръководи от възрастта и нейните въплъщения също не трябва да бъдат подвластни на годините. Това е идея, която обединява 5 смели жени. Жени, които ежедневно вдъхновяват милиони по цвят свят. Жени, които се опълчиха на стереотипното инфлуенсърство.

1. Мей Мъск

Освен факта, че е майка на световноизвестния Илон Мъск, Мей Мъск е доста активна в социалните мрежи. „Поканите за червения килим дойдоха едва на 68-годишна възраст. Не се отказвайте!“ казва тя в интервю за Vogue. Кариерата ѝ на модел първоначално започва, когато става финалистка в конкурса за красота на Мис Южна Африка през 1969 г.

Може би сте забелязали екстравагантния ѝ стил на обличане, тъй като от време на време обича да експериментира с тоалетите си. Нейният колоритен усет е отражение на културите, под чието влияние е живяла, започвайки от Южна Африка, та чак до Реджина, Канада.

5 ДАМИ, КОИТО ЩЕ СА ИСТИНСКИТЕ МОДНИ ИКОНИ НА 2022

2. Лин Слейтър

„Със сигурност не съм конвенционално „красива“, но моето отношение към себе си, самоувереността ми кара другите да мислят, че съм”. Тя призовава медиите да променят представянето си за по-възрастните жени, защото нито животът, нито модата спират да се развиват, когато една дама мине 50 или 60 години.

3. Грейс Ганем

Подобно на Мей, Грейс обича да експериментира с дрехите си и не следва никакви специфични тенденции за красота - освен това, което работи най-добре за нея. Тя добавя, че нейното духовно израстване и самочувствие са ключова част от нейната красота.

4. ДжоАни Джонсън

Джонсън е истинско изображение на хармонията – тя успява да балансира красота, съвременност, без да пренебрегва връзката си с майката природа. Вижда тенденциите по-скоро като инстинктивни решения и е развълнувана да опитва нещо ново всеки ден.

5. Ян дьо Вилньов

Ян казва, че никога не е искала да дава приоритет на красотата в живота си. Подобно на Слейтър, тя призовава медиите да приемат остаряването такова, каквото е, като необратима част от живота ни. А любовта към модата не зависи от възрастта. „Винаги съм смятала, че би било хубаво да бъдат включени хора от всички възрасти, форми и размери, защото това е по-подходящо за ежедневния живот“, споделя 77-годишният модел.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Ние не можем да променим никого. Можем само да го обичаме.

"Аз преди теб"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама