5 тенденции от Седмица на висшата мода, които да носите в ежедневието


5 тенденции от Седмица на висшата мода, които да носите в ежедневието
Снимка: Instagram

Парижките ревюта от Haute couture за пролет/лято 2022 за пореден път демонстрираха драматични панделки, волани и пера, но сред цялото това море от тюл имаше и много свежи тенденции. Дизайнерите успяха да покажат страхотни цветови палитри и освежаваща положителна перспектива на женските форми. А ето и кои са трендовете, заимствани от Седмица на висшата мода, които с удоволствие бихме носили в ежедневието.

СЕДМИЦА НА ВИСШАТА МОДА: РОКЛИТЕ, КОИТО ТРЯБВА ДА ВИДИТЕ

Монотонно спокойствие

Монотонното настроение бе доста застъпено в колекцията на Dior, където бледите тонове на Мария Грация Киури се коренят в нейната „нужда да се чувства спокойна“. „Живеем в момент, в който осъзнаваме нашата крехкост и мисля, че е важно да трансформираме това в дрехите“, обясни тя.

Крака на показ

Светът на дизайнерите очевидно държи под око любовната връзка между модата и дълбоките цепки. Намеци към началото на хилядолетието се носеха из колекциите на Alexandre Vauthier, Valentino и Chanel. Вълшебната дълбока цепка до бедрото, която някога беше визитната картичка на Анджелина Джоли, е отново тук.

Ефектни чорапогащници

От супер шикозните черни чорапи, надничащи под мини роклите на Valentino, до парти чорапогащниците на Dior, този аксесоар доминираше на подиума и определено бихме добавили не един и два модела към нашите лични колекции!

Котюр костюми

Безупречни костюми и изящни съчетания изобилстваха по време на Седмица на висшата мода в Париж. „В епохата на Коко Шанел висшата мода беше за всеки ден, а не само за коктейли и червени килими“, каза Бруно Павловски, президент на Chanel.

Бодита

Прекрасните едноцветни изделия на Dior излъчваха енергията на Кейт Мос. Изисква се много труд, за да направите едно трико наистина ослепително и купища увереност, за да го носите другите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Tайната на успеха - не бързайте.

Мария Кюри

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама