Моделите, които скоро ще са по-известни от Клаудия Шифър и Синди Крауфорд


Моделите, които скоро ще са по-известни от Клаудия Шифър и Синди Крауфорд
Снимка: Getty Images

Да бъдеш модел не означава само да имаш красиво лице и стройно тяло. Изисква се харизма, талант и различност. Известните модели отдавна не са класически красавици със сини очи, руси коси и ангелски черти, тъй като имат други атрактивни характеристики. Днес ще ви запознаем с новото поколение модели, сред които една е била стажант в НАСА, друга е природозащитник, а трета доказва, че диабетът не е краят на света. Всички тези красавици набират шеметна популярност и съвсем скоро ще задминат по известност „златното поколение” на Наоми Кембъл, Клаудия Шифър и Синди Крауфорд.

Куанна Потс

19-годишната Куана привлече много внимание на Met Gala 2021. Темата на събитието беше американската мода, а момичето представи културата на навахо. Куана е единственият индиански модел. Тя се интересува от мода от ранно детство, а през 2020 година подписа договор с Calvin Klein. Оттогава кариерата ѝ върви нагоре.

Най-разпознаваемият детайл от външния вид на Куана е татуировката на лицето ѝ. Тя я получила на 14-годишна възраст, тъй като в индианската култура такава татуировка се дава на момичета на възраст между 12 и 14 години, за да отбележат преминаването към женственост. Куана е татуирана от майка си - традиция, която е била обичайна в миналото. Моделът живее в Аляска и пази природата на Арктика. По-специално, противопоставя се на отдаването под наем на земята за добив на петрол.

Лила Грейс Мос

Лила е дъщеря на Кейт Мос. Сега е на 19, но започва кариерата си в модата на 14. На 16 Лила вече е лице на Marc Jacobs Beauty и се появява на корицата на списание Dazed. Лила има диабет тип 1 и по време на модно ревю в Милано тя върви по подиума с инсулиновата си помпа. Феновете на Лила се възхищаваха на смелостта ѝ.

Сара Грейс Уолърстед

Красотата на този американски модел е описана като „ефирна“. В училище Сара никога не е мислила за модната индустрия, но точно висшата мода става нейният билет за излизане от малкия град, в който живее. Първата корица на списанието на Сара е за Vogue Italia, а първата ѝ професионална фотосесия е за Prada - истинско постижения в модния бизнес.

Мона Тугор

Мона е родена в Дания и е от датски, сомалийски, етиопски и турски произход. Тя е на 12, когато ярката ѝ външност за първи път е забелязана от модните скаути. На 15-годишна възраст печели конкурса Elite Model Look Denmark. Тя се появява в реклами за Prada, Louis Vuitton, Loewe, Chanel, Max Mara и Chloé, а през 2021 се снима за корицата на британския Vogue.

Крис Грикайте

Крис е родена в Омск, Русия, и се присъединява към модната индустрия случайно: Приятелят ѝ фотограф я води в офиса на руския Vogue. В резултат на това Крис е забелязана, а от 2017 година е ексклузивен модел за ревютата на Prada. В момента Крис живее в Ню Йорк, приятелка е с Кая Джордан Гербер, дъщерята на Синди Крауфорд, и пести пари, за да купи апартамент на майка си.

Адут Акеч

22-годишната Адут от Южен Судан често е наричана „втората Наоми Кембъл“. На 2 декември 2019 тя спечели наградата „Модел на годината“ на Британските модни награди в Лондон. Скаутите я забелязали, когато била само на 13 години, но тя отложила кариерата си с 3 години, защото не била готова. На 16 Адут дебютира в модно ревю, организирано от леля ѝ, а скоро след това се появява в модно ревю на Saint Laurent.

София Стайнберг

През 2021 г. София Стайнберг беше посочена от Forbes като една от рускините с най-голям потенциал. София е родена в Новосибирск, Русия преди 19 години. Първо работи в Азия, после се мести в Европа. През 2019 тя направи пробив в кариерата си, когато откри модно ревю на Givenchy.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Не бих казал, че жените нямат характер - те просто всеки ден имат различен характер.

Хайнрих Хайне

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама