5 тенденции от Седмицата на модата в Милано, в които се влюбихме


5 тенденции от Седмицата на модата в Милано, в които се влюбихме
Снимка: Getty Images

Седмицата на модата в Милано тече с пълна сила и, както винаги, италианската столица на модата предлага страхотен набор от предложения за следващия сезон. И докато пътуването може да е само на карта за голяма част от нас, любимите ни дизайнери се грижат за неутолимия ни апетит за мода, дори и виртуално.

Колекцията на Max Mara бе вдъхновена от детските спомени за лято, райета и рибарски сандали. Главният дизайнер на Fendi, Ким Джоунс, повлиян от иконите на стила на 70-те години, представи носталгична колекция по подиума с макси рокли, кафтани и пелерини в тюркоазени и мандаринови цветове, подходящи за Монте Карло.

4 ТЕНДЕНЦИИ ПРИ ОБУВКИТЕ ЗА ЕСЕН 2021

Голяма част от цветовите схеми бяха неутрални, а текстурите минимални. Ново начало след бурна година. Ето и кои са любимите ни визии от Седмицата на модата в Милано.

1. Бермудски шорти

Тези скроени къси панталони са отговорът на пролетта за елегантни, но не строги костюми. Ползата от бермудите е, че те могат лесно да се комбинират, в зависимост от случая.

2. Плетки на една кука

Това вече не е трикотажът на баба ви. Tod’s, Missoni и Etro подчертават, че плетенето на една кука, макар и елементарно, може да бъде шик.

3. Халтер деколтета

Любителите на модата са прави, казвайки, че този стил за пръв път “пуска корени” през 70-те, но е забелязан доста по-късно, благодарение на Парис Хилтън и Бела Хадид. Един поглед към най-новата колекция на Blumarine и всичко е ясно!

4. Бралети

Около 2015 година бралетите изчезнаха от модната сцена в полза на по-видното бельо като корсети, бюстиета и бодита. Но ето, че и тези модели се завръщат!

5. Неонови нюанси

За някои хора неонът не трябва да се докосва, за други е добре дошъл в гардеробите ни. И докато флуоресцентните оттенъци винаги ще напомнят с умиление за облеклото от 80-те, дизайнерите, включително Blumarine, Sunnei и Versace, вярват, че неонът ще се върне.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Жените са най-големият неизползван източник на таланти в света.

Хилари Клинтън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама