7 модни трика назаем от италианките


7 модни трика назаем от италианките
Снимка: iStock/Guliver

Много хора смятат Франция за създател на модните тенденции, но статутът на световна столица на модата по право принадлежи на Милано. Като цяло италианките са добре запознати със света на модата и знаят как да създават ярки и уникални външни визии. Неслучайно някои от най-забележителните модни къщи в света са родом от Италия! Със сигурност сте забелязали, че италианските жени се фокусират върху женствеността, докато французойките по-често търсят удобство и изчистени линии. Ето 7 трика, които италианските жени винаги прилагат.

1. Носят много бижута наведнъж

Много жени обичат бижутата, но италианските жени са на съвсем друго ниво. В Италия често можете да видите дамски ръце с поне 5-6 пръстена, например. Обаче това, което в началото изглежда странно и кичозно, се оказва чудесен пример за бароков стил при по-внимателно разглеждане. Местните жени знаят как да комбинират евтини бижута и луксозни винтидж пръстени със скъпоценни камъни. Изглежда едновременно небрежно и оригинално.

Освен пръстените, италианките обичат и гривни. Може би тази любов към многослойните бижута е причинена от факта, че италианците са емоционални и използват много жестове, които привличат вниманието към ръцете.

2. Слънчевите очила са важен аксесоар

В Италия слънчевите очила са не само функционален елемент, но и важен детайл от външния вид. Като правило италианките имат няколко различни вида слънчеви очила под ръка - от класически до екстравагантни.

7 МАЛКИ ДЕТАЙЛА, КОИТО СЪСИПВАТ И НАЙ-СТИЛНАТА ВИЗИЯ

3. Черното е основен цвят

Въпреки топлия климат, италианците наистина обичат да носят черни дрехи по всяко време на годината. На първо място, това е практично. И второ, изглежда по-елегантно. Така че ето съвет от италиански жени - ако искате да изглеждате ефектно, дори и в горещо време, не се колебайте да облечете черна памучна рокля.

4. Грижат се за кожата си

Важна подробност на добре поддържаната италианка е кожата на краката и ръцете. Дори възрастните домакини, които месят тесто за паста с часове, винаги хидратират кожата си след миене.

5. Косата е тяхната гордост

Италианските жени обикновено имат плътна и доста твърда коса. Това означава, че дамите могат да правят почти всякакъв вид стилизиране, но и се грижат наистина добре за богатството си.

6. Тесните дънки винаги са модерни

Италианските жени обичат да подчертават своята фигура. И докато целият свят беше полудял по mom и boyfriend jeans, тези дами продължиха да носят тесните си дънки. Основно правило на една италианка е да не следва стриктно модните тенденции, а да избере женствен стил, който ѝ отива.

7. Носят по няколко чанти

Дамската чанта играе важна роля в гардеробите на италианките. За ежедневието те често избират чанти тип crossbody, но това не ѝ пречи на рамо да носи и платнена чанта за пазар.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама