Избраха най-стилните българи за 2018 (снимки)


Избраха най-стилните българи за 2018 (снимки)
Снимка: Хайлайф / Академия за мода

Академията за мода с председател проф. Любомир Стойков отличи за десета поредна година най-елегантните и успешни българи. Г-жа Мая Манолова, омбудсман на Република България, получи специална награда за най-стилен политик и общественик. Призът "БГ модна икона 2018" отиде при: Мая Антова и Юлияна Дончева в категория "Бизнес", Жаклин Вагенщайн в категория "Култура", Кристина Патрашкова в категория "Медии и журналистика" и Яна Маринова, и Орлин Павлов в категория "Изкуство".

Церемонията, която се състоя на 12 декември, събра едни от най-влиятелните личности в обществото и публичното пространство.

В началото на церемонията проф. Любомир Стойков изтъкна: "Днешното ни общество изпитва остра необходимост от стойностни лидери на мнение и положителни образци за стил и поведение. Силно се надявам, че със своите награди Академията за мода дава своя принос за издигане на визуалната култура и за открояване на добрата репутация и професионализма от фалша, имитациите и съмнителната популярност".

Мая Манолова

В ревю-спектакъла по повод десетото юбилейно издание на наградите "БГ модна икона" за първи път в България беше показано ревю с метални рокли – творби на българския скулптoр Живко Седларски. Актуални колекции представиха носителят на "Златна игла 2018" за булчинска мода – Христо Чучев, модна къща "Блинк", "Аксел Харди" и др.

По един тоалет, тематично подбран за събитието, показаха и носителите на "Златна игла": Жана Жекова, Иван Донев, Мариела Гемишева, Вяра Георгиева, Теодора Спасова, Антония Йорданова, Меги Петкова и Николай Божилов.

Юлияна Дончева

Яна Маринова

Орлин Павло

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце.

Конфуций

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама