Психология: Защо всъщност харесваме черния цвят

  • Психология: Защо всъщност харесваме черния цвят
    Дата:
Дата: 24.04.2019
Iwoman.bg

В психологията на цветовете, привличането към черния цвят, особено в облеклото, често символизира желание да се възстанови силата на човека. Дали се опитваме да се "защитим" от определени емоции, да създадем дистанция от хората или да демонстрираме необходимостта ни от уважение, обикновено в тези случаи подсъзнателно избираме черното, изпращайки послание към себе си и към другите.

Цветовете стимулират мозъка ни по различни начини и начинът, по който възприемаме дадена гама, може да каже много за това кои сме.

Хората, чиито гардероби включват доста черно, са силно емоционални, леко невротични и имат желание да разграничат външния си вид и това кои са те като личности от това какво се опитват да постигнат в живота си.


Подсъзнателно се опитват да се предпазят от чувствата, които смятат, че не могат да контролират. Избирането на монохромни и на пръв поглед скучни цветове създава усещане за сигурност и "обединение".

Жените, които имат предпочитания към черното, се опитват да бъдат повече от това, което изглеждат. Желаят да отклонят вниманието от това как изглеждат към това, което правят или кои са.Черният цвят е цветът, който трябва да носите, когато се опитвате да впечатлите, успокоите или привлечете вниманието върху личността си.

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.