Силата на женствеността и грижата за природата в Conscious Exclusive 2018


Силата на женствеността и грижата за природата в Conscious Exclusive 2018
Снимка: H&M

Колекцията Conscious Exclusive на H&M за 2018 г. съчетава последните иновации в областта на устойчивите материи и модели, вдъхновени от креативния дом на шведските художници Карин и Карл Ларсон, и представлява съвременен израз на красивата изработка и силата на женствеността.

Седмото издание на колекцията включва красиво изработени дамски облекла, бельо, обувки и аксесоари, които балансират между тенденции и непреходност.

Тази година освен органичен лен, органичен памук, органична коприна, TENCEL и рециклиран полиестер марката въвежда два нови материала – рециклирано сребро, както и ECONYL – 100% регенерирани найлонови влакна от рибарски мрежи и други найлонови отпадъци.


Ръчно изработените гоблени и бродерии на Карин, нейната любов към градината и контрастиращите характеристики на стаите в дома й, споделен с артиста Карл Ларспн са основните вдъхновяващи елементи за колекцията Conscious Exclusive за 2018 г. Те са умело пресъздадени от дизайнерския екип на марката в зашеметяващи жакардови материи с флорални десени, абстрактни бродерии и принтове, отразяващи конкретни предмети в къщата.

Цветовата палитра на колекцията включва нюанси на зелени, бели и черни цветове с нотки на сиво-синьо и розова пудра. Аксесоарите са деликатни, но впечатляващи - бижута от рециклирано сребро с мотиви на лалета; елегантни обувки на нисък ток, изработени от рециклиран сатениран полиестер; красиви шалове от смес с TENCEL, интересни със своите принтове, както и елегантна чанти-портмоне с мъниста и пайети от изцяло рециклирана пластмаса.

ВИЖТЕ ОЩЕ СНИМКИ ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Мъжете може да са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама