Анджелина Джоли и Chloe създават обща колекция (СНИМКА)


Анджелина Джоли и Chloe създават обща колекция (СНИМКА)
Снимка: Getty Images

Модна къща Chloe обяви сътрудничеството си с Анджелина Джоли за създаване на първата колекция за нейната марка за дрехи Atelier Jolie, съобщава WWD.

Сътрудничеството на Chloe с холивудската актриса, която наскоро стартира собствена модна марка, беше официално обявено в понеделник. Според френската модна къща колекцията ще бъде вдъхновена от части от гардероба на Анджелина и ще бъде "празник на женствеността".

4 летни рокли, които всички французойки носят

Колекцията ще бъде разработена под ръководството на творческия директор на модната къща Габриела Хърст, която скоро ще напусне марката.

Линията ще бъде изработена от материали с ниска степен на вредно въздействие върху околната среда, с участието на майстори, които се занимават със справедлива търговия, а също така се планира да бъдат включени и компании, ръководени от жени. Освен това някои артикули ще бъдат изработени от винтидж материали.

"Веднага щом се запознах с визията на Анджелина за Atelier Jolie, повярвах в идеята. Това е начин да издигнеш другите чрез красотата на изработката на дрехи и дълбоко уважение към околната среда. За мен е чест, че Chloe ще бъде първият партньор на Atelier Jolie, тъй като и двете марки имат високи идеали, насочени към усъвършенстване на нашия свят. Ето защо обичам толкова силно както Анджелина, така и Chloe", се казва в изявлението на Габриела Хърст.

Анджелина Джоли отбеляза, че изборът ѝ за Chloe не е случаен - френската модна къща е една от първите, които получават статут на B Corp (сертификат за социални и екологични постижения).

"Много малко луксозни марки имат сертификат B Corp. За мен беше чест да работя с Габриела Хърст и се надявам, че всички жени ще се чувстват удобно и красиво в тази колекция. Печалбите ми от това сътрудничество ще бъдат инвестирани в обучението на шивачи и занаятчии в Atelier Jolie", заяви актрисата.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Ако винаги се опитваш да бъдеш нормален, никога няма да разбереш колко невероятен можеш да си.

Мая Анджелоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама