Дафне Селф: Супермоделът на 94, който разтърси модната индустрия


Дафне Селф: Супермоделът на 94, който разтърси модната индустрия
Снимка: Instagram

Когато става дума за бизнеса със супермодели, можем да си представим млади нимфи, които красят модния подиум и кориците на популярни списания. И това не е чудно, тъй като типичната възрастова граница за моделите в повечето агенции е 16-21 години.

94-годишният супермодел Дафне Селф, която е най-дълго задържалият се супермодел в света, може да се противопостави всички възрастови стандарти, наложени от индустрията за красота. Кариерата на Дафне Селф започва отдавна и е вдъхновена от британските кралски особи.

Британка по произход, тази дама има над 70 години опит като модел. Работила е за много известни марки, сред които Dolce & Gabbana, позирала е за различни артисти, появявала се е по телевизията и дори е написала мемоари. Едно от най-ценните събития в живота ѝ е включването ѝ в списъка с новогодишните отличия на кралицата и връчването на медал на Британската империя.

Светът на модата открива Дафне далечната през 1949, когато тя е само на 21. Тя си спомня този момент: „Работех в магазин в Рединг, западно от Лондон, и имаше състезание в магазина. Всички момичета искаха да участват, защото наградата трябваше да бъде корица за Reading & Berkshire Review. Аз спечелих."

Селфи започва кариерата си в напълно различен моден свят от това, което познаваме в момента.

„Моделирането тогава не беше нищо подобно. Цветната фотография тъкмо навлизаше. Нямахме Седмица на модата в Лондон, появи се през последните 25 години. Основните ни дефилета бяха в големите магазини в Лондон, Нортхемптън и Борнмут. Само 1 или 2 момичета бяха ходили в Париж. Хората дори не знаеха, че да си модел е професия.“

Като активен човек през целия си живот, Дафне все още е пълна с енергия. Тя вече не шофира, но с удоволствие пътува до различни места с влака от дома си в Балдок, Хартфордшир. Тя има 3 деца, всичките около 50 и 60 години, а също така е благословена с 4 внука между 20 и 30 години. Тя е вдовица, но от време на време ходи на срещи.“

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

По-скоро бих се доверил на женския инстинкт, отколкото на мъжкия разум.

Станли Болдуин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама