Отново на фокус: Прераждането на неукротимата Линда Еванджелиста


Отново на фокус: Прераждането на неукротимата Линда Еванджелиста
Снимка: Getty Images

Канадският супермодел Линда Еванджелиста се появи за първи път на корицата на списание "Vogue" след неуспешна козметична процедура, която "брутално обезобрази" лицето ѝ и доведе модната икона от 90-те години до дълбока депресия.

На снимката в списанието се вижда само лицето ѝ - шията, ушите и косата ѝ са скрити под шапка и шал. По време на снимките гримьорите използвали тиксо и специални ластици, за да издърпат кожата на лицето и да ѝ придадат естествен вид, съобщи Би Би Си.

"Шията и челюстта ми не са такива в реалния живот - не мога да ходя навсякъде с тиксо и ластици", казва супермоделът пред списанието.

Измина почти година, откакто един от най-разпознаваемите супермодели в света заяви, че е изчезнала от светлината на прожекторите, след като е била "брутално обезобразена" от процедура за намаляване на мазнините, чиито резултати се оказали противоположни на обещаните.

Въпросната процедура е CoolSculpting, която представлява криолиполиза за намаляване на мастната тъкан чрез прилагане на студ. Поради рядък страничен ефект се е случило обратното и количеството мазнини по лицето на Еванджелиста се е увеличило.

"Ако знаех, че страничният ефект ще ме накара да загубя източника си на доходи и да изпадна в такава депресия, че да започна да се мразя, никога нямаше да поема този риск", казва тя пред британския "Vogue'.

Година по-рано Еванджелиста пише, че провалената процедура я е отчуждила - супермоделът е започнала да избягва хората около себе си, превръщайки се на практика в отшелник.

Супермоделът съди козметичната компания, която е извършила процедурата - Zeltiq Aesthetics. През юли тя съобщи, че искът е бил уреден.

"Радваме се, че проблемът с г-жа Еванджелиста е разрешен", се казва в изявление на компанията, публикувано във "Vogue". "Оставаме фокусирани върху това да вдъхваме увереност на хората чрез безопасни, надеждни продукти и естетични процедури, подкрепени от научни изследвания.

Линда Еванджелиста отбеляза, че се опитва да се обича такава, каквато е.

"Вижте снимките", казва тя. "Ние създаваме мечта. Тази фотосесия се погрижи да скрие това, което ме кара да се чувствам несигурна, така че просто да правя това, което обичам."

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама