Elie Saab Haute Couture: Интерпретация на приказни героини и величие (ВИДЕО)


Elie Saab Haute Couture: Интерпретация на приказни героини и величие (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

Сред каменните колонади на Музея на декоративните изкуства, прилежащ към Лувъра, в сряда Elie Saab представи най-новата си колекция пред развълнувана публика от ВИП личности, сред които се открояваше американската актриса и продуцент Алиша Силвърстоун.

На фона на историческото място Сааб демонстрира ревю, което изуми присъстващите със сложните си детайли и великолепни силуети - и оправда величието на обстановката.

Chanel Haute Couture: Небрежност, елегантност и разходка по Сена

Оставайки верен на своята естетика, насочена към блясъка, в есенната си колекция Сааб пресъздаде контурите на историята през модерна гледна точка. Черпейки вдъхновение от женските образи в епохални филми - Кейт Бланшет в „Елизабет“, Чарлийз Терон в „Снежанка и ловецът“ и други, Сааб предложи впечатляваща интерпретация на тези вечни героини.

Сложни украшения, наситени текстури и искрящи скъпоценни тонове на рубин, аметист и изумруд танцуваха по роклите, отдавайки почит на царствените кинематографични музи. Средновековната символика оживя чрез мотиви с розата на Тюдор с пайети и цъфтящи клонки, които украсяваха тоалетите, съчетавайки историческата почит с изтънчения артистизъм на Сааб.

Драматични пелерини от кристализиран креп и кадифени дантели се наслояваха върху подобаващи рокли, обвити в загадка от очарование и лукс. Щрихите на каприза оживяха в игриви фантазии от перлени капки и позлатени пчели, жужащи сред бродиран фолиаж, и ефирни рокли с почти прозрачни пайети.

Сааб за пореден път показа, че макар вдъхновенията му да пътуват във времето, сърцевината на колекциите му - непоколебима отдаденост на блясъка и тържеството на женската красота - остава същата. Именно тази последователност продължава да радва клиентите на Сааб.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама