Ето кой е новият творчески директор на Moschino (СНИМКА)


Ето кой е новият творчески директор на Moschino (СНИМКА)
Снимка: Getty Images/Guliver

Още от 80-те години на миналия век, Moschino се наложи като марка, която се осмелява да изследва нови територии на модата. Тяхната луксозна конфекция се характеризира със смели цветове и щампи и често е обект на дискусии в индустрията.

Базираната в Милано модна къща Moschino назначи Адриан Апиоласа за свой нов творчески директор, съобщиха АФП и ДПА.

Вижте още: 7 вечни класики, без които не може нито един женски гардероб (СНИМКИ)

Аржентинецът Апиоласа, който преди това е бил директор по дизайна на готовата дамска мода в Loewe и Chloe, ще дебютира с първата си колекция за Moschino на 22 февруари по време на ревютата на дамска мода за есен-зима 2024 г. на Седмицата на модата в Милано, се казва в изявление на Moschino.

Новоназначеният дизайнер обяви, че е готов да въведе италианската модна къща „в нова глава от историята, с театрална нотка, в чист стил Moschino.

Кой е Адриан Апиоласа и защо точно той?

Роден през 1972 г. в Буенос Айрес, Апиоласа поема поста от Джереми Скот, който подаде оставка през март 2023 г. Първият заместник на Скот, Давиде Рене, почина внезапно в края на миналата година след само десет дни на работа.

Апиоласа поема дамските, мъжките и аксесоарните колекции на Moschino, която е известна със своите авангардни дизайни. Той е подчинен на Масимо Ферети, изпълнителен председател на компанията майка на марката, Aeffe SpA.

„Веднага бях поразен от експлозивната креативност на Адриан - личност, пълна с енергия и ентусиазъм, елементи, които винаги са характеризирали миналото и бъдещето на „Москино“, коментира Ферети.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Жените са най-големият неизползван източник на таланти в света.

Хилари Клинтън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама