Грим тенденциите на 2022: Обратна очна линия


Грим тенденциите на 2022: Обратна очна линия
Снимка: Instagran

Бюти тенденциите се менят със скоростта на светлината, особено в Instagram и TikTok. Понякога е наистина трудно да сме “в крак с модата”, но пък пролетта ни вдъхновява за повече експерименти. Последният „взрив” в бюти тенденции определено е обратната очна линия. Ето всичко, което трябва да знаете за тенденцията и някои съвети как сами да пресъздадете външния вид.

Какво е обратна очна линия?

Това е обърната надолу версия на традиционната „котешка” визия. Вместо да нанасяте очна линия върху горната линия на миглите, всъщност я поставяте по долната. Що се отнася до клепача, почти всичко остава същото.

Подобно на повечето тенденции в красотата, и тази не е нова. Всъщност е вдъхновена от меките моливи, които традиционно се носят в Близкия изток, Южна Азия и части от Африка. Този грим за първи път прониква в западната култура през 60-те години и става още по-популярен, след като знаменитости като Риана и Ким Кардашиян започват да залагат на него.

БЛЕСТЯЩИ СЕНКИ: НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ХИТ В INSTAGRAM

Как да постигнете грима?

Независимо дали сте професионалист, когато става въпрос за вашата очна линия, или напълно начинаещ с „неспокойна” ръка, пресъздаването на обратния котешки поглед е просто и може да се направи в три лесни стъпки.

Стъпка 1: Нанесете очната линия върху водната линия си и очертайте долния клепач така, че да отива към вътрешните ъгли на очите ви, където са слъзните канали. Разширете линията с второ нанасяне за по-драматичен вид.

Стъпка 2: Вземете четка за блендиране и леко изгладете краищата, за да получите опушен завършек на очите.

Стъпка 3: Завършете външния вид, като дефинирате обратното котешко око. За да направите това, вземете плоска четка и издължете крайчетата. Можете също да използвате течна очна линия.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат. Ето защо те не получават това, което искат.

Мадона

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама