Hermès Carré: Цветните шалове, превърнали се в модни артефакти (СНИМКИ)


Hermès Carré: Цветните шалове, превърнали се в модни артефакти (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

Вдъхновен от антична настолна игра от личната си колекция, Hermès проектира това, което ще бъде една от емблемите на френската луксозна къща: шалът Hermès Carré. Любим сред почитателките на модата - от Джаки Кенеди-Онасис до Одри Хепбърн, семплото и изтънчено парче коприна е отражение на изящно майсторство с прецизно внимание към детайла.

История на шала

Историята на шала датира от 1937, когато е представен за първи път. Дизайнът се основава на рисунка върху дървен блок от Робърт Дюма, който е член на семейство Ерме. Hermès произвеждат тези шалове “от-до”- те купуват суровата коприна от Китай, втъкават я в плат и я отпечатват със ситопечат.

Вижте още: Рокля тип "Прегърни ме": Една икона на 50 години (СНИМКИ)

Принцеса Грейс от Монако използва един за счупената си ръка през 1956 година. Героинята на Емили Блънт хвърли във въздуха кутии с шалове Hermès, когато беше блъсната от такси в „Дяволът носи Прада“ (очевидно дяволът също предпочита Hermès). Кралица Елизабет има десетки фотографии с шал Hermès, покриващ главата ѝ. Всъщност пощенска марка, изобразяваща я с един от известните шалове, е отпечатана през 50-те години на миналия век. Джаки О и Одри Хепбърн също били фенки на Hermès, както и много съвременни знаменитости и модни икони.

Над 2000 дизайна са създадени от Hermès от 1937 насам, много от които се превърнали в ограничено препечатване на стари дизайни, а много от тях са напълно премахнати.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама