Какво е Color-Block стил и как да се обличате според него


Какво е Color-Block стил и как да се обличате според него
Снимка: Instagram

Облеклата в стил color-block са един от най-лесните начини да се откроите и да изглеждате модерни, но в никакъв случай скучни. Другото страхотно нещо при блокирането на цветовете е, че може да се направи с доста основни, удобни и достъпни дрехи. Как можете да разберете кои цветови комбинации ще изглеждат добре заедно?

Днес ще ви запознаем с някои основни теории за цветовете, които са много важни за color-block, както и с някои ключови комбинации от цветове, които винаги изглеждат невероятно.

Не забравяйте, че практиката прави съвършенството, колкото и страшно да ви изглежда този стил в началото.

Когато става дума за блокиране на цветовете в модата, това изисква комбиниране на цветове, еднакво ярки и на пръв поглед достатъчно силни, за да бъдат напълно самостоятелни. Color-block създава визия, която е крещяща, привлича вниманието и съчетава в себе си на пръв поглед несъчетаеми цветове.

Какво трябва да знаете за цветовете при color-block?

1. Основни цветове

Червено, жълто и синьо. С тези три цвята можете да създадете всеки друг цвят във видимия спектър.

2. Вторични цветове

Това са цветовете, които се създават, когато комбинирате два основни цвята. Те включват оранжево, зелено и лилаво.

3. Третични цветове

Това са цветове, които се образуват, когато във вторичната смес има повече от един основен цвят. Оранжево-червено или виолетово-синьо са например третични.

4. Топли и студени цветове

Едната половина на цветното колело е топла, напомня за огън, слънце, пясък, а другата половина е хладна, напомняйки ни за лед и зима. Топлите цветове започват от третичния цвят червеникаво-лилав, преминават през червено, оранжево, жълто, за да достигнат жълто-зелено. Прохладните цветове започват от зелено и включват синьо-зелено, синьо, индиго и лилаво.

Как да „настроите“ гардероба си на Color-block вълна?

1. Неутралните цветове са ваши приятели. Винаги можете да вмъкнете неутрален цвят във визията си, за да я направите по-елегантна. Независимо дали става въпрос за бежово, бяло, или нещо сиво, няма как да се сбъркате с неутрални цветове.

2. Не забравяйте, че тоалетът ви не съществува сам по себе си. Ето защо е добре да комбинирате нюанси, които подхождат добре на тена на кожата и цвета на косата ви.

3. Практика, практика, практика! „Окото за цвят“ не е нещо, което идва моментално, но със сигурност можете да го развиете.

4. Търсете вдъхновение навсякъде – сред природата или изкуството.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама