Киара Ферани и "голата" ѝ рокля осъдиха хейтърите на Санремо 2023 (ВИДЕО)


Киара Ферани и "голата" ѝ рокля осъдиха хейтърите на Санремо 2023 (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

След месеци чакане и напрежение, завесата най-накрая се отвори за 73-ото издание на емблематичния фестивал в Санремо 2023. От сцената на „Ariston Amadeus“ се даде старт на петте дни музика и забавления в сърцето на лигурийския град. Водещи на бляскавата вечер бяха Джани Моранди и може би най-влиятелната фигура на италианската модна сцена: Киара Ферани. Присъствието на дигиталния предприемач – с над 28 милиона последователи в Instagram – потвърди непрекъснато нарастващото значение на модата дори в контекста на певческо състезание.

Киара Ферани заложи на няколко тоалета, дело на Dior, които са проектирани с месеци. Първата рокля, с която Киара излезе на сцената на Санремо 2023, е “Manifesto Dress” – черна, елегантна, комбинирана с дълги ръкавици и наметало с бродирано послание. "Pensati libera" е посветен на всички жени, които искат просто да се чувстват себе си, без да бъдат съдени.

Втората рокля на дигиталната звезда обаче обра овациите, още повече в комбинация с емоционалната ѝ реч. Въпросното произведение на изкуството репликира естественото тяло на Киара с бродерия „trompe l'oeil“. Сама по себе си роклята надали щеше да внесе този фурор, ако не бе придружена от речта на Ферани, която бе своеобразно писмо-монолог, посветено на малката Киара:

„Това е тялото на жена, която би искала да даде глас на всички жени по света, които са подложени на забрани и малтретиране, на всички онези, на които им се насажда идеята, че тялото генерира срам, че е само обект на желание или че подтиква към грях. Тази рокля символизира естественото ни тяло, освободено от срама, който винаги са налагали на всички ни, като се започне с Ева, първата жена в историята, накарана да се срамува от голотата си."

Непрестанното осъждане, което се среща в коментарите на хейтърите, десетки неприятни думи за тялото ѝ, за избора ѝ като жена, майка и в личния и професионален живот, бяха изведени на преден план с третата рокля на Киара снощи, отново виртуозно изпълнение на Dior.

Много проста бяла рокля, обсипана черни бродирани надписи на част от сексистките фрази, отправяни към нея в годините. "Отвратително", "Защо не си направи операция на гърдите“, "Ти да не си ескорт на повикване?" са само някои от тези, които Киара носи като „белези“, за да напомни на жените да не се унижават от онези, които обичат да мразят, защото само мненията на тези, които ни обичат, са наистина важни.

Въпросната трета рокля бе облечена от ководещата на Санремо 2023 в много специален момент - когато Ферани представи жените от асоциацията DiRe – Жените в мрежата срещу насилието, на която Киара дари хонорара си за участието ѝ в Санремо.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Понякога умът има нужда от време, за да приеме онова, което сърцето вече знае.

М.Анджело

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама