Къси официални рокли - малките бижута в центъра на големите събития


Къси официални рокли - малките бижута в центъра на големите събития
Снимка: etere.bg

Обикновено свързваме официалните събития с дълги и изящни рокли, но в никакъв случай не трябва да подценяваме и късите, които са подходящи за повечето поводи. Те са удобни, леки и дават свобода на движението.

Къде може да носите къси официални рокли? Както споменахме, подходящи са за всички официални събития – балове, партита, вечери, сватби, рождени дни, фирмени тържества, но и за романтични срещи и посещения на реномирани нощни клубове.

Обикновено късата официална рокля е с дължина малко над коляното и ушита от качествени материи. Разнообразието от модели е голямо и може да откриете рокли с различни деколтета, интересни детайли, къси или дълги ръкави, асиметрични модели и разнообразни кройки.

Класическият вариант на тези рокли предполага липсата на дълбоко изрязани деколтета и прекалено късата дължина. Цветовите решения са в черно, червено, бежово и бяло. Бягайки от класическата рамка, бихте могли да заложите на графитено сиво, фуксия, кралско синьо, бордо или тъмно лилаво, например.

Основното, с което трябва да се съобразите, е вашата фигура с всичките й предимства и недостатъци. Високата талия на роклята ще ви стои чудесно, ако искате да скриете коремчето си. Драпираното деколте оптически ще уголеми вашия бюст. По-обемната пола ще уплътни тънките ви бедра. В никакъв случай не купувайте рокля, която не е в реалния ви размер, за да се получи комичен ефект. Тъмните модели подхождат повече на по-пълните дами и тези с ясно изразени извивки, а светлите – на по-слабите. Широките рамене можете да скриете с деколте тип "лодка" и като не избирате рокля с презрамки, а с ръкави. Асиметричните модели изглеждат по-добре, когато се носят от дами с прави и дълги крака. Широките бедра могат да се прикрият с разкроена пола. Ако фигурата ви е права и с не толкова добре изразени извивки, то правите модели рокли ще ви стоят перфектно. Акцентът в горната част на роклята отнема от вниманието върху краката, така че ако вашите са къси – това е най-доброто решение. Трапецовидните модели къси официални рокли са много подходящи за дамите с къс торс, които трябва да избягват и подчертаването на талията.

Винаги се съобразявайте със сезона. Вземете предвид плътността на тъканите, както и цветовете. Обикновено роклите за официални поводи през лятото са изработени от леки материи като коприна, дантела, тафта и шифон, а през зимата – от кадифе, дантела и др. Ако държите да носите рокля без ръкави през студените месеци, изберете и подходящо болеро към нея.

Важно е да знаете правилото, че ако основният акцент на роклята е върху горната й част, то долната трябва да бъде семпла и изчистена. И обратното.

Не се възползвайте от физическите си преимущества като ги разкриете на показ. Официалната рокля не се свързва с голотата. Целта е да постигнете класически и стилен външен вид, който да буди възхищение в околните. Достатъчно е само да подберете перфектния за вас модел.

Избягвайте допълнителните елементи като мъниста, пайети и брокат, ако инстинктът ви подсказва, че не са подходящи за конкретното събитие.

Аксесоарите са друга важна част от добрия аутфит. Обличайки рокля, направена от качествена материя, няма как да сложите бижута от фалшиви метали, например. Потърсете подходящи такива от злато, сребро, скъпоценни камъни т.н. Масивните украшения не са добра идея. Никога, ама никога, не носете слънчеви очила на официално събитие. Чантата е най-добре да бъде тип "клъч". Вечер може да носите и ръкавици. Обувките, разбира се, трябва да са елегантни, затворени и на висок ток през зимата, а през лятото може да бъдат и отворени, но задължително отново на висок ток. Наметките, които може да изберете са шал или болеро, в зависимост от сезона, повода и Вашите предпочитания.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Ако накараш човек да се усмихне, променяш света. Може би не целия свят, но поне неговия.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама