Моден стилист: Наситени цветове и oversize дрехи ще са актуални тази есен


Моден стилист: Наситени цветове и oversize дрехи ще са актуални тази есен
Снимка: Instagram

"Както модата от 90-те и 2000-та година, така и балеринките отпреди 10 години, ще бъдат тотален хит в облеклото през следващите месеци, но сега ги стилизираме по малко по-различен начин – с по-широки дънки и панталони." Това заяви в интервю за БГНЕС Римма Кльован, моден стилист.

Римма Кльован е украинка и бесарабска българка по народност, която живее в България от 14 години. Страстта й към модата стартира още в ранна възраст, за чийто принос има майка й, която също е съчетавала дрехите си според тенденциите в модата. "Все още изпитвам това вълнение при покупка на нови дрехи, измислям си нови "аутфити" непрекъснато и това много ме вдъхновява“, заяви още тя. В Instagram страницата си тя споделя ежедневно съвети за това как да съчетаваме дрехите, аксесоарите си, и запознава аудиторията със своя начин на живот. "От три, четири години станах по-активна в тази социална мрежа и хората се интересуват от къде могат да си закупят дрехите, които публикувам и възможността да им помогна ме прави много щастлива", споделя още модният инфлуенсър. Обект на нейните публикации са също така дрехи и обувки от световно известни дизайнери, на които тя дава алтернативни варианти от масовите магазини. "Не всеки човек може да си купува дрехи от 1000 евро, за това пък има много масови магазини, които предлагат алтернативни варианти на тях и цената е приемлива – до 100, 200 лв., например", коментира още тя. В подобен ценови клас попадат и следните дамски туники от Евиза , които могат да удовлетворят вкуса дори и на най-претенциозната дама.

Като тотален хит от пролетта насам модният стилист определи съчетаването на най-различни цветове в облеклото, като синьо, масленозелено и розово. "Отново на мода се завръщат с пълна сила тоалетите от 90-те и 2000-та година. Кроп топовете и тези леко изрязани блузи, които бяха модерни през миналите години, сега през лятото бяха много актуални", подчерта тя и допълни, че през есента ще започнем да носим карго панталони, якета тип бомбъри, и уточни, че "oversize-ът" ще продължи да води класацията.

Относно аксесоарите Римма Кльован отбеляза, че все още е много актуално да се смесват златни със сребърни бижута, но те трябва да съвпадат като стил. "Относно това дали да бъдат минималистични или по-обемисти, няма крайно мнение, по-скоро ако дамите искат да бъдат с по-минималистични бижута е по-добре при съчетаването им всички бижута да бъдат в един стил, а ако залагат на по-обемистите е по-добре да се доверят на едно бижу- било то пръстен, обеци или колие", съветва още тя.

Римма Кльован дава и съвети за това как майки с деца да се обличат в своето ежедневие, така че да бъдат стилни и същевременно с това да се чувстват комфортно, полагайки грижи за децата си.

"Дори аз самата съм майка и със своя пример исках да запазя това желание да се обличам стилно, но в същото време и да запазя комфорт, така че показвах примери и намерих подкрепа от страна на майките, тъй като голяма част от тях искаха да постигнат този ефект", заяви още тя, като уточни, че "casual" и спортният тип дрехи за майките ще бъдат най-добрият стил на обличане, защото по този начин ще се чувстват както комфортно, така и ще вкарат нотка на стил в своето облекло. Относно обувките, инфлуенсърката съветва дамите да заложат на масивните обувки, на високите боти- тип платформи, но също така и на балеринките, тъй като те ще бъдат много актуални следващия сезон. "Балеринките, които бяха актуални преди 10 години се завръщат на мода, но сега ги стилизираме по малко по-различен начин – с по-широки дънки и панталони", коментира още тя.

Попитана дали дамите да заложат на maxi, midi или mini рокли, Римма сподели, че след пандемията много хора залагат на "oversize" дрехите и съответно по-дългите, "maxi" рокли са за предпочитане за някои дами. "Пандемията наложи като предпочитане по-широките дрехи, но сега отново се завръща интереса към по-прилепналите рокли, тип диско, така че със сигурност ще открием един баланс- "Midi" дължината също ще намери място сред водещите предпочитания.", заяви още тя. .

По повод цветовете, които ще бъдат актуални през есента, Римма уточни, че зеленият, синият и розовият цвят ще се запазят като водещи тренд цветове, но и цвят шоколад ще намери място сред актуалните предпочитания. "Дамите няма да сгрешат, ако заложат на красивият цвят шоколад, червеният цвят също се завръща на мода, така че като цяло наситените цветове ще бъдат една много добра идея", съветва още тя. Както всяка година така и сега през студените дни, любима връхна дреха за всяка една дама остава палтото- То показва стил, елегантност и същевременно с това носи комфорт. Именно за това попитахме и Римма Кльован за това каква трябва да бъде дължината на палтото според модните тенденции през есен-зима 2022г. и модният стилист определи палтото тип "maxi", като по-добър вариант, на който дамите да разчитат.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Не се бойче, че ще ви стъпчат - стъпканата трева се превръща в пътека.

Блага Димитрова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама