Носталгичен тренд за лято 2024: Сандали на платфморми (ВИДЕО + СНИМКИ)


Носталгичен тренд за лято 2024: Сандали на платфморми (ВИДЕО + СНИМКИ)
Снимка: iStock

Сандалите на платформа са наистина специални обувки, както заради масивния си ток, така и заради носталгията, която идва с тях. В поредна демонстрация на своята модна мощ, сандалите на платформа отново се превърнаха в основна тенденция за лято 2024!

Откъде тръгна всичко?

Изглежда, че възраждането на платформата може да се проследи до изпълнения със знаменитости първи ред на ревюто на Chloé за 2024 – с участието на актрисите Сиена Милър и Кирнан Шипка, Джорджия Мей Джагър и ветеранът супермодел Пат Кливланд, които единодушно носеха идентични дървени платформи с отворени пръсти, които сякаш с магическа пръчица ни върнаха към бохемското минало на дизайнера.

Вижте още: Regencycore: Аристократичният тренд, по който всички полудяха (СНИМКИ)

Видеото в TikTok, споделено от Vogue France, натрупа 3 милиона гледания, като коментаторите се радваха на модното завръщане на стила. Разположени върху огромна махагонова платфморма с драсканици и надписи „Обичам те“, сандалите Maximime на Chloé са дръзки, романтични и нежни.

@voguefrance Spotted au show #Chloe : Les sandales à plateforme, tendance phare des années 1970, semblent faire leur grand retour la saison prochaine ! #pfw #chloe #voguefrance #tiktokfashion ♬ son original - Vogue France

Другите дизайнери за тренда

Ревюто на Ferragamo за пролет/лято 2024 включваше скулптурни, наклонени и Т-образни платформи, реверанс към основателя на модната къща, Салваторе Ферагамо, чиито сардински коркови клинове са смятани за първообраз на модела в мейнстрийма на модата около 30-те години на миналия век.

Christian Dior решиха да комбинират две ретро тенденции в една - гладиаторски каишки с връзки и платформи - каква сделка!

Най-добрите сандали на платформа за лято 2024

Офис платформа

Тук няма и следа от бохо влияние. Тези сандали на мини платформи са остри и елегантни, намеквайки за изчистения минимализъм, който беше характерен за модата от 90-те.

Бохо платформа

Има множество модели, които възприемат спокоен подход. Почерпете вдъхновение от идеята на Кейти Холмс за клиновата тенденция с класическа въжена еспадрила. Испанската марка Castañer предлага страхотно лятно излъчване на стила, заедно с луксозната Maxime версия на Chloé.

Парти платформа

И накрая, но не на последно място - стилни сандали на платформа, с които можете да танцувате и да се забавлявате! Опитайте метален стил като Larroudé или Cult Gaia, за да подарите малко блясък на краката си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама