Regencycore: Аристократичният тренд, по който всички полудяха (СНИМКИ)


Regencycore: Аристократичният тренд, по който всички полудяха (СНИМКИ)
Снимка: iStock

Ако сте търсили извинение да извадите на показ вътрешната си аристократка този сезон, пригответе се да изтупате праха от диадемата си – естетиката на Regencycore се възражда! Всъщност, данните показват, че има цели 114% увеличение в търсенията на артикули в стил Regency. Може би този факт има много общо с дългоочакваната премиера на сезон 3 на Бриджъртън, която излезе в Netflix на 16 май.

Вижте още: Как да носите корсет, без да изглеждате абсурдно

И независимо дали сте фен на сериала, нека просто кажем, че модната тенденция Regencycore ще ви накара да искате да носите причудливи рокли, блузи с буфан ръкави и украсени със скъпоценни камъни аксесоари.

Повече за тенденцията

Въпреки псевдонима си, който е модифициран от TikTok, тенденцията Regencycore беше така наречена от платформата за пазаруване Lyst още през януари 2021, само седмици след дебюта на първия сезон на Бриджъртън, който се развива в измислена версия на Regency в Англия. Една година след Cottagecore, не е чудно, че зрителите са готови да разменят своите селски поли и горнища на доячки за по-елегантни, по-изтънчени стилове на ретро облекло.

Вижте още: Рокля тип "Прегърни ме": Една икона на 50 години (СНИМКИ)

Романтичната естетика, белязана от корсетни детайли, буфан ръкави, пастелни нюанси и пищни декорации, си спечели място в челните редици на модата - от пистите до стелажите.

Ако искате да включите тенденцията повече в гардероба си тази пролет и лято, вие сте на ход! А още по-добре, ако комбинирате със стилистката на „Кокетка“, която по своята същност е доста подобна, макар и не толкова пищна.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

В крайна сметка, сезоните се менят. Също така и градовете. Хора идват и си тръгват от живота ти. Но е много приятно да знаеш, че тези, които обичаш, винаги са в сърцето ти.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама