PETA осъди Фарел Уилямс заради колекцията му за Louis Vuitton


 PETA осъди  Фарел Уилямс заради колекцията му за Louis Vuitton
Снимка: Getty Images

Организацията PETA (Хора за етично отношение към животните) осъди използването на кожи от Фарел Уилямс в първата му колекция за Louis Vuitton, която беше представена във вторник на Седмицата на модата в Париж, предаде АФП.

Правозащитниците смятат, че подобни изделия имат място "само в исторически музей".

"Вместо да бъде иновативен дизайнер от какъвто Louis Vuitton отчаяно се нуждае, за да бъде в крак с времето, Фарел Уилямс представи колекция, която принадлежи само на исторически музей", каза в свое изявление Трейси Рейман, изпълнителен вицепрезидент на представителството на PETA в САЩ.

Вижте още: Изненада: Риана е звезда на мъжката колекция на Louis Vuitton (СНИМКА)

"Ако осакатяването на животни прави Уилямс "щастлив", PETA се надява, че времето му в Louis Vuitton ще бъде също толкова щастливо, колкото и животът на животните, които страдат от ужасния му моден усет", допълва тя.

Рейман визира придобилия световна слава сингъл "Happy", чийто автор е новият творчески директор на мъжките колекции на Louis Vuitton.

От модната къща не отговориха на запитване, отправено от АФП.

Вижте още: Ето при какви условия Неймар може да изневерява на бременната си приятелка

В писмо до музиканта дизайнер американското представителство на PETA настоява да не използва животински кожи, като изтъква, че други модни къщи като Chanel вече са направили това.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават.

Бриджит Бардо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама