Практични съвети за избор на всекидневни обувки


Практични съвети за избор на всекидневни обувки
Снимка: iStock/Guliver

Модерните хора живеят интензивно. Бързат, решават проблеми, движат се активно. Много хора спортуват, ходят на фитнес или пък карат колело. В такива условия се нуждаете от максимален комфорт. Удобната и практична обувка играе важна роля в това отношение. Ето защо, нека да поговорим за това как да изберете правилните обувки за ежедневието. Вижте какво съветват експертите:

Не мерете обувките сутрин, а най-рано следобяд или още по-добре - привечер. След тежък работен ден краката са склонни да се подуват. Тоест, обувките, които са ви прилягали отлично сутринта, до вечерта вече ще ви стискат.

Не правете необмислени, спонтанни покупки. Особено ако търсите удобни ежедневни обувки. Изборът на всекидневни обувки изисква внимателен и задълбочен подход.

Ако търсите перфектния вариант за всеки ден, имайте предвид, че високият ток не е най-добрата опция. Краката няма да ви благодарят за подобни експерименти. По-добре разгледайте по-отблизо моделите с нисък ток или най-добре с равна подметка.

Препоръчваме да си подсигурите не само един, а два или три чифта ежедневни обувки, които да сменяте и комбинирате с най-различни дрехи. Според специалистите, купуването на правилните обувки за ежедневно ходене е цяла наука. Необходимо е да се вземат предвид и други неща – материал на изработка, ергономичност, здравина и издръжливост.

Изобилието от модели, цветове и материали може да доведе до объркване. Ето стъпка по стъпка инструкции, които ще ви помогнат да направите успешна покупка:

• Не мислете, че ежедневните обувки са скучни. Можете да намерите страхотни модели, които привличат с цвят, стил и декоративни детайли. Обърнете внимание на цвета - той трябва да съответства на връхните дрехи и сезона.

• Преди да изберете обувки за ежедневна употреба, проверете здравината на подметката.

• Дайте предпочитание на модели, изработени от естествена кожа, текстил, набук, велур и еко кожа. Изкуствените материали не гарантират достатъчна вентилация.

• От друга страна, кожата и екокожата, са подходящи за дъждовно и кално време. Капризният набук и велур са перфектна опция за сухи, топли дни.

• Може да заложите и на висококачествени изкуствени заместители, но вътрешната стелка трябва да е от естествена материя.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама