Руският Vogue за пръв път с корица на пищен модел


Руският Vogue за пръв път с корица на пищен модел
Снимка: Instagram

Vogue Русия представи plus-size модел на корицата си за първи път в своята 23-годишна история, предизвиквайки много полюсни емоции - празнуване и осъждане.

Ноемврийският брой на списанието, който се фокусира върху предимствата и недостатъците на модната индустрия, представя холандския модел Джил Кортлев, облечена в черно яке на Gucci с периферия, а неретушираното ѝ пищно дупе също е на показ.

Красавицата „доказва, че красотата няма и не може да има размер“, пише списанието в публикацията си в Instagram, разкривайки корицата. Главната редакторка, Ксения Соловьева, пък каза, че „Моделите с големи размери са глобална тенденция и историята на Джил изглежда положителна от всички ъгли. Да, индустрията има много проблеми. Но нещата се движат бързо."

Корицата предизвика смесени реакции у читателите, като някои я приветстваха като стъпка напред в приемането на така наречените „истински“ тела, докато други твърдят, че представянето на леко закръглена красавица, тежаща само малко повече от индустриалната норма, като „plus size“ може да нанесе повече вреда, отколкото полза.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Вземете разбитото си сърце и го превърнете в изкуство.

Кари Фишър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама