Руслана Коршунова: Любимката на Nina Ricci, чиято смърт остава загадка


Руслана Коршунова: Любимката на Nina Ricci, чиято смърт остава загадка
Снимка: Instagram

Руслана Сергеевна Коршунова, родена през 1987 година, е една от онези руски красавици, които сякаш с магическа пръчица си проправят път в живота. Или поне така изглежда отвън. Красива, с пронизващи сини очи и дълга руса коса, Руслана завърта глави, където и да отиде. Когато е само на 15 години, тя е отведена в света на висшата мода.

Работи с най-известните марки, включително Vera Wang, Christian Dior, Jill Stuart и Betsey Johnson. През 2005 списание Vogue ѝ посвещава статия, освен че ѝ дава и корица. Журналистът отбелязва „фантастичната, вечна красота на руското момиче с котешки черти“. Месец след месец Руслана завладява и дизайнери, и модна публика. Печели прякора „руската Рапунцел”. Скоро се случва огромен пробив - договор с марката Nina Ricci, благодарение на който дори тези, които не се интересуват от мода, научават за прелестната 20-годишна казахстанка.

Уви, приказката на Руслана свършва на 28 юни 2008 година, когато се хвърля от апартамента си на деветия етаж в Ню Йорк. В кръвта на Руслана няма наркотици или алкохол, нито е страдала от депресия. New York Post пише, че момичето изпраща пари на семейството си в Казахстан от всеки свой хонорар, а вечерите си прекарва тихо – в писане на стихове, вместо обикаляне на шумни барове.

Според полицията Руслана е сложила край на живота си, след като е изпаднала в депресия от парични проблеми и провалена връзка. Близките ѝ обаче смятат, че причината е по-дълбока – руска секта на име „Розата на света”.Центърът за обучение има изключително противоречива репутация, като много критици го наричат култ. Това е център за психологично здраве в Москва, който е специализиран в личностното израстване на своите клиенти. Руслана го е посещавала 3 месеца преди да се самоубие.

Само година след смъртта на „руската Рапунцел”, по нейната нелепа пътечка поема и приятелката ѝ Анастасия, която се самоубива по сходен начин. Оказва се, че тя е правила компания на Руслана в „Розата на света”. Тогава журналистът Петър Померанцев влиза под прикритие в центъра и открива страховити неща. Оказва се, че идеологията на „Розата на света“ се основава на култа към сектата Lifespring, основана през 1974 г. в САЩ. След многобройни съдебни дела, заведени през 80-те години на миналия век от бивши членове и техните роднини, Lifespring е ефективно забранена в САЩ. Нейните клонове обаче съществуват в много страни.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от В света на


Реклама

"Не мога" не е решение.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама