Седмица на модата в Ню Йорк: Майкъл Корс посвети колекция на покойната си майка (ВИДЕО)


Седмица на модата в Ню Йорк: Майкъл Корс посвети колекция на покойната си майка (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

Ако трябва да бъдем честни, едно от нещата, които чакаме с най-голямо нетърпение на прага на есента, са седмиците на модата. Първата от тях е в Ню Йорк и американският бранд Michael Kors бе сред първите представили се на подиума.

Интересен факт е, че дизайнерът Майкъл Корс псовети най-новата си модна колекция на покойната си майка в чест на пътуванията, на които двамата са се наслаждавали заедно.

Вижте още: Видин с опит да влезе в Гинес с най-дълго модно дефиле (СНИМКИ)

Множество знаменитости посетиха живописното място край Ийст Ривър в Домино Парк в Ню Йорк, където се състоя дефилето на Корс. Присъстваха актьорите Хали Бери, Блейк Лайвли, Тифани Хадиш, Елън Помпео, Оливия Уайлд, Джена Дюан и много други.

„Всички ние мечтаем за ваканция“, обясни дизайнерът преди шоуто, разказвайки за вдъхновението за колекцията, излъчваща плажно настроение. „Исках да постигна този вид босо очарование.“

По време на дефилето се чуваха любими негови песни на Бърт Бакарак като „What the World Needs Now“ и „Promises, Promises“.

Но колекцията е посветена най-вече на покойната Джоан Корс, която почина на 84 години през август. Джоан, която е била модел на „Ревлон“, е оказала силно влияние върху сина си през целия му живот, каза самият той.

„Майка ми наистина беше моята върховна муза, върховният ми поддръжник“, каза Корс. „Тя и аз пътувахме из света заедно и имам толкова много невероятни спомени от почивките с нея. Тя беше жена, която нарушаваше правилата. Носеше къси шорти в офиса. Мисля, че винаги се е забавлявала с модата и наистина познаваше себе си.“

Колекцията включва особено къси мини рокли, както и шифонени летни рокли. Много артикули са от памук и кашмир, плетени на една кука, или пък от дантела.

Вижте още: Психология на цветовете: 5 нюанса и техните послания в бизнес среда

Запитан за известните си гости, Корс отбеляза, че е голям фен на филмите, театъра и музиката. Той често снабдява множество знаменитости с тоалети за червения килим, но изпитва и допълнително удовлетворение, когато ги вижда облечени с негови дрехи в по-рутинна обстановка.

„Най-големият комплимент е, когато някой носи нещо мое в ежедневието“, каза той.

Корс също разказа за промените в своя бизнес. „Тапестри“ – компанията, която притежава модните марки „Коуч“ и „Кейт Спейд“, наскоро обяви, че закупува „Капри Холдингс“, собственик на „Майкъл Корс“, както и на „Версаче“ и „Джими Чу“, за около 8,5 милиарда долара. Това би превърнало „Тапестри“ в една от най-мащабните компании за луксозни стоки в света и би я поставило в позиция да се конкурира с европейски конгломерати като „Ел Ве Ем Аш“ и „Керинг“.

„Ние сме развълнувани от перспективата да обединим усилията си с „Тапестри“ и да комбинираме и обединим нашите ресурси и знания, за да ускорим растежа. Мисля, че това е фантастично“, каза Корс за консолидацията.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Разбери какво обичаш и го следвай, без значение какво ще ти струва.

Анджелина Джоли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама