"Слънчевите очила крият сълзите": Седмица на модата в Милано по време на война


"Слънчевите очила крият сълзите": Седмица на модата в Милано по време на война
Снимка: Getty Images

Модният свят представи най-смелото си лице в четвъртък. Въпреки шокът от започналата война в Украйна, гостите и дизайнерите на Седмицата на модата в Милано продължиха с ревютата.

Съставът, който включва Emporio Armani, MM6 Maison Margiela, Prada и Moschino, опитаха да представят колекциите си с безгрижността, очаквана от подобни модни събития, но мнозина признаха, че е трудно да се съсредоточат, като се има предвид ситуацията на Изток.

Украинската стилистка и креативен директор Анна Мажик каза, че е била събудена от родителите си в седем сутринта, само за да научи, че „Русия атакува Украйна в момента”. „Плаках преди първото шоу, защото ми е много трудно. Всички носим слънчеви очила, за да прикрием подпухналите си очи.“ каза тя.

Белгийският модел Луиз Робърт сподели, че украинските манекенки зад кулисите на Prada са видимо разстроени, опитвайки се да разберат кога и как могат да се приберат у дома. Алина Френдий, една от най-известните украински инфлуенсърки, през сълзи продължи с програмата от ревюта, наметната с украинското знаме.

И все пак светът на модата функционира като „паралелна вселена“. Опитва се да бъде откъснат от това, което се случва в света, вярвайки, че това е за добро. И макар хората да са емоционално сринати, смятат, че Седмицата на модата не е място за политика.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Няма нищо благородно в това да бъдеш по-високо от другия. Истинско благородство има тогава, когато човек застава над предишното си Аз.

Ърнест Хемингуей

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама