4 тенденции от Седмиците на модата в Париж, Милано и Ню Йорк


4 тенденции от Седмиците на модата в Париж, Милано и Ню Йорк
Снимка: Youtube

Месецът на модата отмина само преди няколко дни, като по традиция остави своята следа в няколко мегаполиса - Лондон, Париж, Милано и Ню Йорк.

По всичко личи, че докато повечето европейски модни столици успяха да обърнат гръб на хаоса в световен мащаб, за Ню Йорк това се оказа твърде „голям залък”. Липсата на марки като Ralph Lauren, Michael Kors, Tommy Hilfiger, Diane von Furstenberg и Marc Jacobs ясно маркира сътресенията в американската мода. Модният гигант Tom Ford също не е представил колекция до този момент, но ни остава да се надяваме, че подобни социални сътресения променят и разбиранията за естетика, точно както след Втората световна война, когато всеизвестната колекция на Dior New Look маркира цялата декада на 50-те.

СИЦИЛИАНСКИ ПАЧУЪРК В КОЛЕКЦИЯТА НА DOLCE&GABBANA

За сметка на това, подиумите във френската столица останаха главното място, на което се откроиха тенденциите за есента на 2021 година. Някои от тях бяха продължение на теми, започнати в другите градове, но имаше и такива ревюта, които бяха уникални и „резервирани” само за Града на светлините.

Що се отнася до Седмицата на модата в Милано - животът след пандемията ще бъде всичко друго, но не и скучен. Италианските дизайнери предлагат да инвестираме в ретро клубни облекла и металически акценти.

1. Опаковане на ново ниво

Оползотворяването на летните ви рокли може би не се чувства като тенденция, но тъй като модната индустрия се придвижва към безвремието и дългосрочното притежание на дрехи, марките се опират на идеята за практичност. Ето защо като абсолютен тренд се налага наслояването – лятна рокля с убийствено палто или пухено яке.

2. Големи плетива

Следващата есен дизайнерите предлагат не само обичайните плетени пуловери, но и макси рокли със сложни плетки, които ви позволяват да се увиете уютно. При Ulla Johnson ръкавите с обем и красива релефна текстура спечелиха овациите.

3. Ресни

Ресните влязоха в света на модата миналата година благодарение на ембsематичното палто на Bottega Veneta, но по-фините ресни, служейки като допълнителна текстура и украса на палта и блейзери, ще са хит през 2021. Jason Wu, Jonathan Simkhai, Cinq a Sept и Proenza Schouler заложиха на този детайл, който не нарушава цялата концепция за практичност.

4. Произведения на изкуството

Ярките графични шарки предвещават връщане към въображаемото и ексцентрично обличане. Водена от Loewe, Altuzzara и Chloé тенденцията ви вдъхновява да прегърнете творческата си страна.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Разбрах, че когато имаш истински интерес към живота и любопитен живот, сънят не е най-важното нещо.

Марта Стюарт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама