Сицилиански пачуърк в новата колекция на Dolce&Gabbana


Сицилиански пачуърк в новата колекция на Dolce&Gabbana
Снимка: Instagram

Който се е опитвал да „разнищи” историята на Италия знае, че това е занимание, изискващо цял живот, но Dolce & Gabbana се опитват да го направят в една колекция. Темата, която присъства в цялата колекция, е ясна: пачуъркът ще е хит през пролет/лято 2021! Всъщност, дизайнерите използват своя колекция от пролетта на 1993 година като вдъхновение. Общото между двете линии, освен близо 20-те години разлика, са и детайлите от 70-те, разбира се, доста осъвременени.

ТЕНДЕНЦИИТЕ НА 2021: РЕНЕСАНСЪТ НА СУИЧЪРА

Основната цел на модното дуо е да улови духа на италианския артистизъм с „fatto a mano“ или ръчно изработено майсторство. Ето и къде се включва пачуъркът - уникални парчета, които буквално и образно свързват миналото с настоящето. Различни материи и принтове от архивите на марката се преплитат с нови такива. Резултатът е щура, цветна и екстравагантна комбинация от точки, флорални мотиви, брокат, деним и други.

„Искахме да разкажем за всичко, което можете да намерите на този невероятен остров (бел.ред. Сицилия), за различните култури, които са доминирали през вековете - от испанци до араби и нормани. Ние ценим всичко, което са ни донесли, затова го събрахме на едно място.” казаха Доменико Долче и Стефано Габана.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Знаете ли защо понякога сме разочаровани? Защото вярваме , че другите са готови да направят за нас това, което ние бяхме направили за тях.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама