7 неща, които скандинавските жени правят различно от всички други


7 неща, които скандинавските жени правят различно от всички други
Снимка: iStock/Guliver

Жените от скандинавските страни са известни със своята вътрешна сила, естествена красота и невероятен усет за мода. Изглежда просто - те обичат и ценят себе си. Но ако се поразровим малко по-навътре, ще разберем, че зад обичайните им ежедневни ритуали стои цяла философия. Вижте кои са нещата, които скандинавските жени правят различно от всички други дами по света.

1. Те поемат инициативата

Скандинавските жени имат ясно формулирани принципи в професионалния и личния си живот. На работа те се състезават с мъжете, а в романтичните връзки никога не чакат мъжа да направи ход. Те имат високо самочувствие, затова нямат притеснения да поемат инициативата.

2. Не са традиционни домакини

В тези страни отговорностите у дома са разпределени поравно между двамата партньори. Една шведка или датчанка никога няма да прекара почивния си ден в кухнята, докато съпругът ѝ гледа телевизия. Семейните отношения се изграждат предвид интересите на двамата съпрузи, като доста често бащите се грижат за децата. Само казваме, че в Швеция мъжете също имат 90 дни отпуск по бащинство.

8 ПРИЧИНИ ДА СМЕ ГОРДИ, ЧЕ СМЕ ЖЕНИ

3. Не се срамуват от възрастта си

Повечето скандинавски жени не поставят филъри в лицето си и още по-рядко си правят пластични операции. Те вярват, че всеки етап от живота има своите предимства и недостатъци и се наслаждават на всяка възраст. Смята се, че по-възрастните датчанки са най-щастливите хора в Европа.

4. Не следват модните тенденции

Скандинавските жени не обичат да купуват постоянно нови дрехи, но за сметка на това отделят големи суми за тях. Те залагат на универсални дрехи с високо качество като вълна, кашмир и коприна, които са лесни за комбинирани.

5. Не са особени кулинарки

Скандинавските жени заменят сложните ястия и стоенето в кухнята със сандвичи. Matpakke е норвежка традиция за опаковане на обяд във восъчна хартия. Такива сандвичи са чудесни за бързо хапване и използване на останалото време за нещо интересно.

6. Не правят сцени

Тези потомци на викингите никога не правят сцени и се справят с проблемите, като водят спокойни разговори. От една страна, това прави общуването с тях много удобно и предсказуемо, а от друга - понякога изглеждат студени и сдържани.

7. Обличат се спрямо времето

Скандинавските момичета няма да изберат красивото облекло пред практичността. Дамите на север обичат да създават стилни визии за студено време, но обичат топли и практични дрехи като гумени ботуши, пуловери, палта и дъждобрани.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Ако никога не сте плакали, очите ви не могат да са красиви.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама