Тенденциите на 2022: Ръкавици за опера


Тенденциите на 2022: Ръкавици за опера
Снимка: Getty Images

Няма начин да не се сещате за какво говорим - онези фини, сатенени ръкавици, които стигат до лакътя и сме виждали във всички черно-бели филми от 70-те. Оказва се, че този шикозен аксесоар е истински тренд в момента. С доста впечатляващо родословие, датиращо от древен Египет, “оперните ръкавици” се завръщат под светлината на прожекторите и честно казано, ние сме адски развълнувани. Ето всичко, което трябва да знаете за тенденцията.

Още в епохата на египетските фараони ръкавиците са притежавали значително социално-икономическо значение. Ако човек е бил погребан с пищни ръкавици, то значи е бил богат и е имал жизненоважна роля в обществото.

По-късно, през XVI и XVII век, жените с високо обществено положение са носили вечерни ръкавици като демонстрация на скромност и правилен етикет. С промяната на времената се е променила и ролята на аксесоарите. Например, жените от по-висок ранг са носили ръкавици като защита срещу болести или за да поддържат ръцете си меки, демонстрирайки, че не извършват тежък труд.

Едва когато актриси като Мерилин Монро и Одри Хепбърн връщат ръкавиците отново в “играта” към средата на ХХ век, тяхното място в модата се затвърждава. Към днешна дата виждаме все повече звезди по червените килими и музикалните клипове, които носят оперни ръкавици.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Не времето, а любовта лекува всяка болка. Когато любовта е малко, просто е нужно повече време, за да събереш достатъчно...

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама