Тенденциите на 2023: Завръщането на пеплум


Тенденциите на 2023: Завръщането на пеплум
Снимка: Getty Images

Y2K стилът обещава пълно завръщане през следващата година, но дали 2010-те са следващата модна ера, която ще преживее своя Ренесанс? Десетилетието не беше толкова отдавна, но знаците вече сочат към възраждане на отминалите тенденции. И независимо дали ви харесва, или не, има една адски поляризираща тенденция от десетилетието, която се завръща, както на подиумите, така и на червения килим. Готови ли сте за завръщането на пеплум силуетите?

Описан най-добре като разширено, набрано или плисирано парче плат на талията на дреха, тази „притурка“ се появи в началото на 2010. И всички бяха обсебени - Lanvin показа коктейлни рокли с волани, Jill Sanders заложи на пеплум дори по тениските, а Alexander McQueen мина на следващо ниво - с пеплум на структурни костюми. Визията набра допълнителна скорост, когато започна да се носи от знаменитости като Виктория Бекъм, Риана и Никол Кидман на червените килими.

От 2011 насам обаче драматичният пеплум е пенсиониран. До сега, разбира се! Тази година видяхме, че силно оклеветеното парче плат бавно се завръща в модната битка. На пролетните подиуми лейбъли като Givenchy, Dior и Prabal Gurung показаха нови стилове в по-твърди материи, което ги кара да се чувстват малко по-модерни, а не толкова романтични или плавни.

Тези нови пеплуми имат по-фин отблясък в сравнение със стиловете от 2010-те. Но все пак се превръщат във фокусна точка на всеки аутфит.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Никога няма да станеш този, който искаш да бъдеш, ако продължаваш да обвиняваш околните за това, което си.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама