Tory Burch есен/зима 2024: Вдъхновение от абажур и старо палто (ВИДЕО)


Tory Burch есен/зима 2024: Вдъхновение от абажур и старо палто (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

Седмицата на модата в Ню Йорк е към своя край, но ревютата определено оставят трайна следа. Дизайнерката Тори Бърч показа в Ню Йорк колекция есен/зима 2024 г., вдъхновена от обикновени предмети като абажур и износено палто, предаде Асошиейтед прес. С тази колекция тя си поставя за цел да предефинира формата на своите модели.

Повече за колекцията

"Започнах с концепцията как да направя ежедневието възвишено", каза Бърч пред Асошиейтед прес в интервю след дефилето.

Тя изрази желание да представи силуета по нов, свеж начин, като използва различни материали и творчески начини за съединяване на шевовете, за да създаде усещане за "лекота".

Вижте още: Carolina Herrera 2023/2024: Красотата като сила и силата като красота (СНИМКИ)

"Бях наистина обсебена от идеята за обем, но не и за тежест", отбеляза дизайнерката.

Емили Ратайковски, Палома Елсесер и Ирина Шейк, която закри ревюто с палто със свободен силует, бяха сред моделите, които представиха 34-те тоалета от колекцията.

Заедно с останалите модели те преминаха по дългия и тесен коридор на Нюйоркската обществена библиотека, показвайки творенията на Бърч, сред които топове и поли от материал, наподобяващ крокодилска кожа, а също палта и рокли с ресни.

"Наистина мислех много за това да работя върху материи, които създават форма - чрез техника на залепване или запечатване на шевове, но да има плат, който да е лек като перо и да прилепва към тялото", каза Бърч.

Въпреки че много от моделите извеждат дизайнeрката от зоната й на комфорт, един от тях се отличава с блуза с качулка и оранжева полата, наподобяваща абажур.

Тори Бърч казва, че яркостта на цвета контрастира с "красивите неутрални тонове" в палитрата на колекцията.

Вижте още: Тренчът на Burberry: Неподвластен на тенденции над 100 години (СНИМКИ)

Креативното използване на изкуствени материи също е важно за дизайнерката. "Имаме яке от изкуствена кожа. Кожата е памучна с покритие, което прилича на крокодил... това е памучна смес. Но не е кожа. А след това използваме хартиена кожа", разказва тя.

Използването на устойчиви материали става все по-важно за Тори Бърч, но според нея все още има доста работа в тази индустрия.

"Проблемът е многостранен и всички трябва да го решим заедно. Така че ние се занимаваме с него и се движим в тази посока", отбелязва тя.

Сред звездните гости на ревюта на Седмицата на модата в Ню Йорк бяха актрисите АннаСофия Роб, Наташа Лион и Аукуафина, отбелязва Асошиейтед прес.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Тъгата е ремонтът на душата. Понякога трябва да се сринеш до основи, за да се изградиш отново.

М. Авелок

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама