Имате акне? Ето какво съветва медицински козметик


Имате акне? Ето какво съветва медицински козметик
Снимка: Салони за красота Murphy

Акнето е състояние на кожата, при което се засягат основно т.н. себорейни зони или иначе казано зоните, при които мастната секреция е най-обилна. Това са лицето, гърбът и деколтето. Основната причина за появата на акне е "запушването" на отвора на космено-мастния фоликул със себум и клетки, излющени от повърхността на епидермиса. Това провокира появата на комедони, свръхпопулация на бактерии и впоследствие възпаления. Всички тези прояви имат връзка и с хормоналното състояние на организма. Точно за това и възрастните не са застраховани от появата на акне.

Силвия Стойнова, която е медицински козметик в Салони за красота Murphy, сподели, че един от митовете за акнето е, че хората смятат, че то се появява през пубертета и ще изчезне след приключване на този период. Тъкмо за това често се неглижира състоянието на кожата, не се полагат достатъчни и правилни грижи, което може значително да влоши акнето. Има различни видове акне, някои от които протичат много тежко и изискват дерматологично лечение. При тежките форми на акне е възможна появата на белези, чието възстановяване е трудно и продължително. Основна грешка, която се допуска, е пресушаването на кожата. Хората смятат, че честото измиване на лицето с агресивни продукти ще намали мастната секреция и ще "изсуши" пъпките. Това обаче води до точно обратния резултат.

В домашни условия се препоръчва измиване с подходящ продукт не по-често от 2 пъти дневно, хидратация и използване на слънцезащитни продукти. Използването на АНА и ВНА киселини също би могло да подобри състоянието на кожата. Подходящите продукти и начинът на тяхното приложение следва да бъде назначен след консултация със специалист.

Съществуват и множество терапии, извършвани от специалист, които значително подпомагат възстановяването на кожата. В Салони за красота Murphy предлагат различни процедури, които могат да преобразят кожата ви. Почистването на лицето е първата стъпка към подобряване на състоянието. То може да бъде класическото мануално почистване или например по-щадящата версия – апаратно почистване с Hydrafacial (разберете повече ТУК). Процедури като мезотерапия и микронидлинг в комбинация с подходящи активни вещества дават изключително добри резултати в контрола на мастната секреция и намаляване на възпаленията. Химичните пилинги също са страхотен избор, но при тях, разбира се, трябва да се съобрази сезонът, защото употребата им през слънчевите месеци от годината крие значителни рискове. И все пак трябва да подчертаем, че изборът на процедура трябва да е изцяло съобразен със състоянието на кожата и следва да бъде назначен от терапевт.

ТУК може да научите повече за различните процедури предлагани в Салони за красота Murphy.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съветите на Мърфи


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама