Изграждане на нокти с гел: Всичко, което трябва да знаете


Изграждане на нокти с гел: Всичко, което трябва да знаете
Снимка: iStock

Времето на всички е много ценно, затова все повече жени търсят дълготрайни бюти решения, които не изискват ежеседмично седене в салона за красота - мигли косъм по косъм, лазерна епилация и изграждане на нокти с гел. Но какво представлява гел удължаването на нокти и защо е толкова популярно?

Удължаването на ноктите с гел се реализира с помощта на твърда гел формула и UV или LED светлина. Този начин на изработка придобива все по-голяма популярност през последните години, защото много лесно се прилага и премахва, а и може да се оформи в най-различни форми - от стилето до класически квадрат.

Каква е разликата между изграждане с гел и акрил?

Въпреки че двата вида на пръв поглед могат да изглеждат сходни, има голяма разлика в начина, по който са поставени върху нокътната плочка. При пластиката с акрил се използва пудра и течна формула, а сушенето става на въздух.

Изградените с гел нокти, от друга страна, включват само самия гел (който има лепкава, подобна на мед текстура) и UV или LED светлина за втвърдяване.

Какви са предимствата на изграждането с гел?

Първият плюс е самият процес на нанасяне и сваляне - доста по-бърз и лесен е. Удължаването с гел може също да бъде по-добър вариант, ако сте чувствителни към силни аромати, тъй като при този метод не се отделят изпарения и не се използват силни химикали като метил метакрилат и толуен. Третото предимство е, че изглеждат по-естествени и не тежат толкова на нокътната плочка.

Какви са минусите на гел удължаването на ноктите?

Както при всеки вид удължаване, неправилното боравене може да повреди или отслаби естествените ви нокти. Въпреки това, с внимателно прилагане и качествена поддръжка, се считат за безопасен начин да подобрите вида на вашите ръце.

Колко време издържат?

Когато се поставят правилно, удължените с гел нокти издържат между 2 и 4 седмици, като 3 седмици е оптималният вариант за поддръжка. И все пак е важно да се отбележи, че тъй като ноктите на всички растат с различна скорост, тези срокове са просто ориентир. Основното нещо, което трябва да наблюдавате, е доколко удълженията нарастват извън вашите “нокътни легла”, тъй като това обикновено е мястото, където ще се сблъскате с проблеми като прихващане или счупване. И не на последно място - винаги правете тази процедура при опитни професионалисти като нашите приятели от салони за красота Murphy. Така ще гарантирате здраве на естествените си нокти, а и със сигурност ще получите желания резултат! Можете да си запишете час на телефон 0887 427 192 или във фейсбук страницата им.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съветите на Мърфи


Реклама

Най-добрият начин да вземете най-доброто от останалите хора, е като им дадете най-доброто от себе си!

Робин Шарма

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама