4 причини защо не отслабвате, въпреки че се стараете много


4 причини защо не отслабвате, въпреки че се стараете много
Снимка: iStock

Понякога колкото и да се стараем, просто не можем да се отървем от излишните килограми.

А ето кои може да са причините:

Не пиете достатъчно вода

Освен че ви поддържа хидратирани, редовното пиене на вода, според последните проучвания, може да помогне за загуба на тегло. Изпиването на чаша вода преди хранене помага за насърчаване на контрола на порциите. От друга страна, яденето на храни, които съдържат много вода (като плодове и зеленчуци), ще ви засити по-бързо, което ще ви накара да ядете по-малко.

Не се движите достатъчно

15-минутна разходка е по-добре от нищо, но не очаквайте да видите огромни резултати, ако се ограничавате само до това. Трябва да вдигнете летвата по-високо и да се трудите повече-  поне 30 минути на ден кардио упражнения.

Ако искате да изгорите повече калории и мазнини, препоръчваме ви: бягане, интервални тренировки, туризъм и кръгови тренировки.

Храните са здравословно, но по много

Ядките, авокадото, пълнозърнестите макаронени изделия, зехтинът и черният шоколад са полезни здравословни, но не са лишени от калории. Все пак трябва да внимавате колко от тези позволени неща ядете.

Например, авокадото предлага много ползи за здравето, но цял плод има над 200 калории.

Спортувате на празен стомах

Ако тренирате редовно, но винаги на гладно, трябва да промените това! Когато тренирате на празен стомах, изследванията показват, че изгорените калории идват от мускулите, а не от мазнините. Тъй като мускулите изгарят повече калории от мазнините, колкото повече мускулна маса имате, толкова по0бързо отслабвате.

Подхранването на тялото ви не само ще ви помогне да избегнете загубата на мускули, но също така ще имате повече енергия, за да продължите тренировката си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Стремете се не да бъдете успешни, а да бъдете ценни.

Алберт Айнщайн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама