5 неща, които провалят тренировката ви


5 неща, които провалят тренировката ви
Снимка: iStock/Guliver

Ставате рано, правите си тренировката и сте спокойни, че може да живеете без вина през останалата част от деня, нали? Всъщност грешите.

Това, което се случва след това, е почти толкова важно, както това, което правите във фитнеса или вкъщи. Ако допускате следните 5 грешки, пропилявате всичките си усилия.

Не пиете достатъчно вода

След тренировка трябва да пиете повече вода от нормалното, за да се уверите, че тялото ви се рехидратира правилно. Подходяща напитка, която може да възстанови електролитите и нивата на гликоген, е също много полезна. Тялото ви ще ви благодари.

Стоите през останалата част от деня

Ако стоите на едно място през останалата част от деня, тялото ви ще се напрегне, което не е забавно. Не говорим само да правите разтягане след тренировка, а за активно възстановяване, което повишава сърдечния ви пулс. Изкачвайте стълби или ходете бързо.

Не спите достатъчно

Да спите достатъчно е важно за поддържането на всичко - от вашата кожа до нивата ви на концентрация. Ако спите минимум 7-8 часа, така позволявате на тялото да се възстанови и презареди. Затова правилната почивка е ключът.

Ядете мазни храни

Очевидно е, че не трябва да ядете джънк фууд след тренировка, но дори здравословните мазнини могат да причинят проблеми.

Мазнините забавят храносмилателните процеси, затова не трябва да консумирате много след тренировка. Трябва да приемате лесно усвояеми хранителни вещества, които са в състояние бързо да навлязат в кръвния поток и да достигнат до клетките. Наблегнете на качествен протеин и въглехидрати, за да нахраните мускулите си.

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Почти всички хора обичат да говорят за себе си и им пречи само обстоятелството, че другите не искат да ги слушат.

Съмърсет Моъм

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама