6 ефективни упражнения за премахване на мазнините по гърба


6 ефективни упражнения за премахване на мазнините по гърба
Снимка: iStock

Когато става въпрос за упражнения, много от нас се фокусират главно върху предната част на тялото, тъй като това е, което виждаме в огледалото. Но упражненията за гръб са също толкова важни, колкото всички други и в тази статия ще ви покажем как да изгорите мазнините на гърба.

1. Кръгове за ръце

Дръжте ръцете си успоредни на пода и започнете да въртите, свивайки лопатките. Завъртете напред за 45 секунди, починете за 15 секунди и след това завъртете назад за още 45 секунди.

2. Наведени напред

Наведете се, завъртете раменете назад и вдигнете ръцете си нагоре, докато свивате лопатките. Можете да използвате гирички или да правите това без никакви тежести. Дръжте гърба си изправен, тъй като е много важно да не ви заболява.

Повторете за 45 секунди. След това починете за 15 секунди.

3. Наведени с пулсиране

Това упражнение е много подобно на предишното, но този път трябва да пулсирате ръцете си 5 пъти, преди да ги пуснете надолу.

Повторете за 45 секунди. След това починете за 15 секунди.

4. Супермен 

Легнете с лице надолу с протегнати ръце и крака. Дръжте ръцете и краката си прави, стиснете мускулите на гърба и повдигнете ръцете и краката възможно най-високо. Фокусирайте се върху поддържането на врата отпуснат в неутрална позиция. Ако изпитвате болка във врата, най-вероятно оказвате твърде голям натиск върху него.

Това упражнение е чудесно за долната част на гърба.

Повторете за 45 секунди. След това починете за 15 секунди.

5. Задържане на Супермен

Започнете точно както бихте направили при предишното упражнение, но след като поставите ръцете и краката си в повдигната позиция, задръжте ги за 45 секунди или повече. Не забравяйте да дишате. Предизвикайте себе си и се опитайте да издържите толкова дълго, колкото можете. Това е много ефективно упражнение за гърба, корема и глутеусите.

Починете 15 секунди.

6. Вятърна мелница

Застанете с крака малко по-широки от ширината на раменете и дръжте краката си прави. Завъртете торса си от една страна на друга, достигайки противоположния крак - противоположната ви ръка трябва да сочи към тавана. Стремете се към колкото можете повече ротация. Уверете се, че държите гърба си изправен и коремните мускули са ангажирани.

Повторете за 45 секунди. След това починете за 15 секунди.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Животът е възмутителен, когато мислиш за него, и прекрасен, когато го живееш.

Карол Корд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама