Спортно шоу този уикенд пред паметника на Съветската армия


Спортно шоу този уикенд пред паметника на Съветската армия
Снимка: ПР

Първи фестивал по паркур – фри рън, стрийт фитнес и нова въздушна възглавница са големите атракции на поредния фестивал "Спортувай в твоя град", насрочен за тази неделя, 21 април, пред паметника на Съветската армия.

Събитието се организира за осма поредна година, като в последните пет неизменно е част от инициатива „София – европейска столица на спорта“. За първи път обаче в него се включват хитовете напоследък в ърбан дисциплините – стрийт фитнес и паркур - фри рън.

Тази пролет всички активности са ситуирани в сетове пред монумента на Съветската армия в Княжеската градина. Най-близо до паметника ще бъде зоната за паркур – фри рън, един спорт, който мощно набира популярност и съвсем скоро се очаква да бъде в олимпийската програма. Там изпълненията ще започнат в 14 ч., но загревките са още от сутринта.

Малко по-напред е мястото за стрийт фитнес маниаците, които отново са подготвили уникално шоу с много музика и изключителна динамика. Началото е в 11 ч. Най-добрите майстори, сред които легендарният гимнастик Йордан Йовчев ще бъдат на линия, а всеки може да се пробва и да получи ценни съвети.

Най-рано – още в 10 ч. - започна турнирът по баскет 3х3, който отново ще събере част от най-добрите градски тимове. Близо до подлеза на метрото към Софийския университет пък ще бъде ситуирана въздушната възглавница, която е чисто нова и със специален борд, предпазващ участниците от евентуални наранявания. Съоръжението ще може да се ползва за скокове от различна височина, на място най-добрите ще покажат изкусни изпълнения.

Атракциите се допълват от асовете на юнисайкъла – велосипедите с едно колело ще бъдат част на празника. Виртуози ще покажат майсторство между 11 и 14 ч., а всеки желаещ ще може безплатно да се пробва на различните модели моносайкъл под вещия поглед и със съветите на специалистите.

Най-добрите майстори от всички спортове и активности ще се съберат пред специално изградената сцена за тържественото откриване в 12.00 ч., където ще демонстрират умения в своите дисциплини.

Участниците ще бъдат поздравени от новата млада звезда на българския спорт Александра Фейгин, която прави истински фурор в световното фигурно пързаляне тази зима. Талантливата българка записа историческото 11-о място на Европейското първенство в Минск, след което се нареди на престижната 17-а позиция на Световното в Япония. Тази година красивата спортистка е лице на инициатива "София – евростолица на спорта".

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Най-голямата болест в днешните времена е да не бъдете обичани.

Принцеса Даяна

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама