Ако искате да бъдете красиви, тренирайте редовно!


Ако искате да бъдете красиви, тренирайте редовно!
Снимка: iStock/Guliver

Благодарение на физическата активност, поддържаме кожата си млада и сияеща, а косата здрава и еластична.

Защо да тренираме редовно?

Чиста кожа

Редовните тренировки ви помагат да поддържате хормоналния баланс, който много често е виновник за появата на акне. Хората, които имат физическа активност се радват на чиста и красива кожа.

Здрава коса

Упражненията стимулират космените фоликули и помагат на косата да расте по-бързо, и да е здрава. Тренировките намаляват стреса и това на свой ред намалява косопада.

СПОРТЪТ Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВАЖЕН, ОСОБЕНО КОГАТО СТЕ В ДЕПРЕСИЯ

Антистариране

Докато тренирате, хормонът, свързан със стреса - кортизол, е добре балансиран. Този хормон е свързан с производството на себум, което причинява увисване на кожата, акне и бръчки. Кой би искал да използва десетки анти стареещи козметични продукти, когато може да има красива и еластична кожа с  упражнения?

Сбогом на целулита

Жените са изложени на по-висок риск от развитие на целулит, отколкото мъжете. Има много лечения за намаляване на целулита като масажи, лазерни процедури, радиочестота и всмукване и т.н. Но най-простият, а и приятен начин за намаляване на целулита в тялото ви са тренировките. Когато изгаряте калории, автоматично губите мазнини и намалявате целулита.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Жените са най-големият неизползван източник на таланти в света.

Хилари Клинтън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама