Гривна пуска ток, ако не тренираме достатъчно


Гривна пуска ток, ако не тренираме достатъчно

Постоянно се оплакваме, че не постигаме тялото, за което мечтаем. На помощ идва гривната Pavlok, която принуждава хората да спортуват като пуска ток, ако не бъдат постигнати спортните цели.

Задачата й е да даде тласък на хората да променят начина си на живот и да си създадат здравословно ежедневие, съобщава британският вестник "Дейли Мейл".

Компанията производител на гривните вече е получила инвестиция в размер на 100 000 долара и планира кампания за набиране на средства, с които да започне масово производство. Не се разкрива начина на функциониране на устройството, но се казва, че съчетава способности за точно проследяване, техники за отчитане на поети ангажименти и функция за напомняне.

"Чрез доказани психологически алгоритми, които са тествани върху доброволци, гривната Pavlok кара хората да спазват дадените обещания за спортуване. Ако някой не спази ангажимента си, получава електрошок", се казва на сайта на компанията.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама