Яжте това след тренировка


Яжте това след тренировка
Снимка: iStock/Guliver

Мислейки за себе си след празниците, едва ли посягате към калорични храни и сладки неща. Месец януари е месецът, през който повечето хора започват да тренират, за да се отърват от натрупаните килограми през декември и подготовка за така очакваното лято и плаж. Сигурно сте чували, че тялото усвоява въглехидрати и протеини в рамките на 45 минути след тренировка. Поради тази причина е много важно с какво точно ще захраните организма след правенето на упражнения, тичане, фитнес или групови занимания. Предлагаме ви най-добрите храни за прием след тренировка, като количеството зависи много от целта, която искате да постигнете.

1. Кисело мляко

Истинското кисело мляко е чудесен източник на протеин и много добър пробиотик, които запазва функциите на стомашно-чревната флора. Освен това млякото помага и в борбата с мускулните болки.

2. Пълнозърнест сандвич

Пълнозърнестите храни са заредени с полезни въглехидрати. Зърната са добра добавка и към салати и месо. Те спомагат за добрата обмяна на веществата и засищането на организма за по- дълго време.

3. Плодове

Те съдържат лесно смилаеми въглехидрати, които действат добре на умореното тяло и мускули. Консумирайте често цитруси, киви и ананас.

4. Яйца

Сервирайте ги както ви харесва - бъркани, на очи, рохки, твърдо сварени. Те са с високо съдържание на протеин и хранителни вещества.

5. Спанак

Силно концентриран на хранителни вещества, витамини и минерали. Освен това съдържа витамин С и фолиева киселина. Най- важното е, че не съдържа мазнини и холестерол.

6. Хумус

Това е храна за добра фигура, изключително популярна в Близкия изток. Зарежда организма с нужната енергия за деня, минерали, витамини и протеини.

 

 

Източник: foodpanda

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама