Какво представлява тренировката Ти-Тап


Какво представлява тренировката Ти-Тап
Снимка: iStock/Guliver

Ти-Тап е метод на мускулна активация, създаден и патентован от Тереза Тап в края на 90-те години на 20-ти век в САЩ. Ти-Тап не може да бъде лесно класифициран като кардио, стречинг или силова тренировка, защото всяко едно движение включва едновременно и трите.

Ти-Тап използва мускулните влакна по цялата им дължина и в двата края на закрепване. Това води до създаване на плътни, издължени мускули, а не само на мускулен обем и стяга тялото отвътре навън като корсет.

Ти-Tап активира лимфната система, повишава лимфния дренаж и ускорява циркулацията на кръвта. Това помага за изхвърлянето на токсините от организма и подобряването на обмяната на веществата. Обичайните резултати показват загуба на по няколко сантиметра в областта на талията, ханша и бедрата още в първите няколко седмици.

Ако попаднете на тренировка по Ти-Тап, тя ще ви се стори измамно лесна. Това е така, защото все още тялото ви не осъзнава напълно какво трябва да направи и движенията ви не активират напълно всички необходими мускули. С практиката ще установите, че вероятно противно на очакванията ви, упражненията не стават по-лесни с времето, а напротив. Правилното изпълнение на всяко упражнение включва между 5 и 7 мускула едновременно, без да са необходими помощни материали като тежести, ластици или въжета. Целта е трениращият да постигне своят собствен максимум във всеки един момент. Специалните движения и положение на тялото намаляват необходимостта от много повторения. С малки изключения всяко упражнение се изпълнява в една серия от 8 повторения (за всяка страна).

Същевременно практикуването на Ти-Тап е подходящо за възраст и физическо състояние. Методът има изключително благоприятно въздействие за хора с болки в гърба, коленете, раменете. Ти-Тап намалява възпаленията в тялото отвътре навън и спомага за облекчаване на болките в коленете, заздравява коленните връзки и ги прави по-гъвкави.

Това са изключително прости, но същевременно много ефективни упражнения. 15 минути на ден, няколко пъти седмично, са напълно достатъчни, за да усетите техния благотворен ефект. Ако се изпълнява редовно и правилно, Ти-Тап помага на тялото да върне времето назад. Резултатът е стегнато и здраво тяло, здраво сърце, гъвкави стави и хормонален баланс.

Източник: sundaybakeclub.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама